Graduation TriUPMh @Urban Mill

Järjestimme lauantaina 9.9 yhteiset valmistujaisjuhlat Urban Millillä. Ajattelimme, että Urban Mill soveltuu tapahtumaamme loistavasti, koska saamme kutsuttua kaikki kaverimme ja valmistumista on kiva juhlistaa tutussa ympäristössä. Ilta sujuikin hupaisissa merkeissä. Ohjelmanumeroina toimivat koriksen kisastudio ja Kahoot-tietovisa valmistuneista, jonka mahdollisti tilan videotykki ja valkokangas.

Valmistuneet Senja Kuokkanen, Joni Salmela ja Ninni Pasanen.

Senja ja Ninni aloittivat opinnot 2010 Biotuotetekniikan opinnoissa ja Joni vuotta myöhemmin. Samasta tutkinto-ohjelmasta huolimatta kaikilla on ollut hyvin erilaiset opinnot. Ninni on muun muassa viettänyt kesän Japanissa ja tehnyt diplomityönsä Englannissa. Senja suoritti koko maisteritutkintonsa Tanskassa ja Ruotsissa. Joni puolestaan on viettänyt yhden syksyn Singaporessa opintojensa aikana ja tehnyt diplomityönsä tuotantotalouden laitokselle.

Ninni tutki diplomityössään pakkauspaperitehtaan prosessiveden ja jätevedenpuhdistamon toiminnan parantamista. Aiheena oli ”Control of calcium carbonate dissolution and precipitation in packaging paper mill water system and anaerobic reactors”. DI-työn yhtenä haasteena oli kommunikoida ja markkinoida suomalainen diplomityö ulkomaille. Kuitenkin työstä saatiin positiivisia tuloksia ja se edisti paperikoneen märänpään ongelmien ymmärtämistä.

Senja teki lopputyönsä yhteistyössä Tanskan DTU:n ja Ruotsin KTH:n kanssa. Työn aihe oli ”Assessing future scenarios and absolute sustainability targets with environmentally extended input-output analysis”. Työssä tutkittiin Suomen, Ruotsin ja Tanskan 2050 ilmasto- ja energiatavoitteita, joiden pohjalta rakennettiin tulevaisuusskenaariot EEIO-malleja hyödyntäen.

Joni tutki puolestaan diplomityössään kohdeyrityksensä toimistopaperituotteiden toimitusketjun kompleksisuutta ja potentiaalisia keinoja kehittää toimitusketjusta joustavampi. Työ tehtiin englanniksi ja sen aihe oli ”Reducing complexity and increasing flexibility in office paper supply chain: a case study”. Työn aihe oli suhteellisen laaja, mutta tapaustutkimuksessa tutkittiin konkreettisemmalla tasolla kohdeyrityksen toimitusketjun luonnetta, ja tapoja sen kehittämiseen.

Aktiivisuus opiskelijaelämässä ja muun muassa monipuoliset kesätyökokemukset valmistivat meitä työelämään siirtymistä varten. Kaikilla valmistuneilla olikin jo työpaikka takataskussa ennen valmistumista. Työelämään siirtyminen onkin sujunut varsin hyvin. Ninni ja Senja jatkavat yhteistä taivaltaan UPM:n Graduate-ohjelmassa, ja Joni puolestaan työskentelyä samassa paperiliiketoiminnan hankintaorganisaatiossa, johon teki myös lopputyönsä. Graduate-ohjelma koostuu neljästä kokonaisuudesta eri lokaatioissa ja eri työtehtävien parissa. Kaikille meille tärkeää työelämän alkuvaiheessa on uusien haasteiden kanssa työskenteleminen, uusien asioiden jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen, sekä saada työskennellä innostavassa työilmapiirissä.

Urban Millin kaltaiset tilat toimivat ihmisten kohtaamispaikkana erinomaisesti. Koemme, että yhteistyö kampuksella erilaisten ihmisten ja tahojen kanssa on parhaimpia tapoja löytää mahdollisuuksia myös työelämästä.

Ikimuistoisista juhlista kiittäen,

Senja, Ninni & Joni

Tilojen käytön vastavalmistuneille ystävälliseen hintaan tarjosivat Urban Mill ja TEKin Uudenmaan aluetoimisto, jotka yhdessä pilotoivat uudenlaisia yhteisötilapalveluja Otaniemen alueella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s