Tervetuloa Laserkeilauksen huippuyksikön visuaaliseen näyttelyyn Lasten taidefestivaali Kutituksessa 4.-8.10.2017 Espoon kulttuurikeskuksessa

Kutitus-festivaali on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Sen teemana on tulevaisuus, teknologia ja avaruus. Urban Millin kehittäjäverkostoon kuuluva Aalto-yliopiston ja Paikkatietokeskuksen Laserkeilauksen huippuyksikkö osallistuu festivaalille omalla näyttelyllään, jossa on esillä uusimmalla tekniikalla toteutettuja valokuvamaisia 3D-digiympäristöjä ja erilaisia tapoja havainnoida ympäröivää maailmaa teemalla ”Kolmiulotteista teknologiaa, tiedettä ja taidetta”.

Laserkeilauksen huippuyksikkö 2014-2019 (c) Juho-Pekka Virtanen, Hannu Hyyppä, Marika Ahlavuo, Antero Kukko

Visuaalisessa näyttelyssämme voi ihailla mm. pistepilvitaidetta ja -tekniikkaa, kokeilla tutkijoiden tekemää VR-autopeliä ja katsella miten itseajava auto tuottaa pistepilviaineistoa ympäristöstään.

Suomen Akatemian laserkeilauksen huippuyksikön tutkijoita on tavattavissa Espoon kulttuurikeskuksen ensimmäisen kerroksen näyttelytilassa 4.-8.10.2017 klo 9-18. Yhteisnäyttelyssä tuodaan esille pääkaupunkiseudulla tehtyä huipputiedettä. Näyttely lisää kaupunkilaisten tietoa 3D:stä, laserkeilauksesta ja fotogrammetriasta sekä niiden roolista yhteiskunnan kehityksessä.

Kolmiulotteisuus ja uudenlaiset tavat mallintaa ympäristöä mahdollistavat visuaalisuuden ja tarinoiden uudenlaisen esilletuomisen digiajalla. Digitaalinen aineisto on yllättävän monipuolista, valokuvamaista ja visuaalista usein sensoreiden tuottamaa ”arjen näkymätöntäkin ympäristöä”. Virtuaalitodellisuuden sovellusten avulla voidaan myös parantaa suunnittelu- ja tuotantoprosesseja.

Iivari-hahmo Taikaa vai teknologiaa –konsertissa (c) Sari Airola ja Hannu Handolin

Laserkeilauksen huippuyksikkö on myös yhteistyökumppanina Taikaa vai teknologiaa? -konsertin toteutuksessa. Mitä tapahtuu, kun rakas pehmolelu, virtuaalimaailma ja akustinen musiikki kohtaavat? Kutitus -festivaali tarjoaa uuden live-konserttielämyksen. Taikaa vai teknologiaa -konsertissa pureudutaan siihen mikä on pysyvää ja mikä tulevaa. 2000-luvun lapselle virtuaalihahmot ovat arkea siinä kuin pehmolelutkin. Tässä konsertissa tutut sekä uudet melodiat ja virtuaaliteknologia avaavat meille uuden ennen kokemattoman maailman. Taikaa vai teknologiaa on kokemuksellinen konserttielämys, joka yhdistää huippumuusikoiden live-esityksen ja virtuaaliteknologiaa ennen kokemattomalla tavalla. Tekijätiimi on avannut rohkeasti ja ennakkoluulottomasti yhteistyön taide- ja tiedemaailman välille kolmen yliopiston ja kulttuurikeskuksen yhteistyönä.

JÄRJESTÄJÄT: Festivaalin järjestää Espoon kulttuurikeskus pääyhteistyökumppaneinaan Tapiola Sinfonietta, Espoon musiikkiopisto ja Tapiolan kirjasto. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös Aalto-yliopisto, Turun yliopisto, Taideyliopisto, Sarjakuvakeskus, Espoon kuvataidekoulu, Pikseli Arcade, Heureka, Käsityökoulu Robotti.

Lisätietoja:

Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo, 4.-8.10.2017 klo 9-18.

Katso koko festivaaliohjelma: www.kutitus.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s