Kolme uutta kemian tekniikan diplomi-insinööriä työmarkkinoille – unohtumaton päätös opiskeluille yhteisvalmistujaisissa Urban Millissä

DI Hannakaisa Jaatinen & DI Laura Rossi & DI Laura Suikkanen:

Juhlimme 7.2.2015 valmistujaisiamme Otaniemen Urban Millissä. Pohdittuamme eri vaihtoehtoja tilan suhteen päädyimme Otaniemen kasvatteina siihen, että haluaisimme pitää kekkerimme Otaniemessä, mutta emme kuitenkaan halunneet tilaksi niinkään perinteisiä teekkareiden juhlintatiloja, kuten Servin Maijan Mökkiä tai Rantasaunaa. Lisäksi kolmen ihmisen yhteinen kutsuvieraslista oli melkoisen pitkä, joten kapasiteettikriteerit eivät myöskään edellä mainituissa paikoissa täyttyneet. Bongasimme Urban Millin tuttujen suosittelemana, ja huomasimme tilan olevan juuri sopiva suurten juhlien järjestämiseen. Vuokraus kävi helposti, kun olimme ajoissa liikkeellä.

Yhteisvalmistujaiset2Yhteisvalmistujaiset1

Juhlien järjestelyt menivät nappiin siihen saakka, kunnes huomasimme pizzataikinaa tehdessämme uunin puuttuvan keittiövarusteluista. Onneksi apu oli lähellä, ja pääsimme paistamaan pizzat ja muut tarjottavat ystävämme asuntoon vähän matkan päähän. Uunittomuuteen on siis syytä varautua järjestelyvaiheessa. Muuten keittiö palveli erinomaisesti valmistelutarpeita astioineen ja tiskikoneineen. Jälkeenpäin tuli myös mieleen, että vastapäätä olevan Design Factoryn keittiötiloja olisi ehkäpä voinut tarvittaessa käyttää valmisteluihin.

Muut tilat olivat helppo koristella ja laittaa juhlia varten valmiiksi suhteellisen nopeasti. Plussaa oli myös se, että paikan päällä on paljon tuoleja, ettei vieraiden tarvitse seistä koko iltaa. Lisäksi videotykki, kaiuttimet ja valkokangas olivat käytössämme, mikä teki musiikin soitosta ja kuvien katselusta vaivatonta.

Sen lisäksi, että pitsaa ja mutakakkuja oltiin leipomassa ilman uunia, oli juhlien alkamisaikakin jo muuttunut mielissämme tuntia myöhemmäksi. Onneksi päivä juhlille oli kuitenkin oikea ja jotakin tärkeää olemme ilmeisesti oppineet opiskelujemme aikana eli ottamaan joskus myös rennosti. Totesimme siis, että juhlien tunnelman saa aikaan kutsutut ystävät. Oli mukavaa nähdä kavereita, joita on Otaniemessä tavattu syksystä 2008 lähtien. Yhtäkkiä huomaa opiskelujen olevan ohi ja tapaavansa kavereita valmistujaisjuhlissa. Tärkeä osa opiskeluita ovat olleet myös kaikki ystävät Otaniemen punaisten tiiliseinien ulkopuolella! Hauskaa oli nähdä miten jo ala-asteen englannin kirjoissa esitetty “six degrees of separation” teoria toimii ja vieraat löysivät juhlista odottamattomia tuttuja.

Tiesimme ystäviemme olevan erittäin luovaa sakkia, joten päätimme heittää ohjelmavastuun heille. Olimme pyytäneet juhlakutsussa, että halukkaat saavat esittää ohjelmanumeroita. Tuloksena oli mm. mielettömän hauskoja ja mielikuvituksellisia uudelleen sanoitettuja lauluja sekä vitsejä. Erityisen paljon mieltä lämmitti se, kuinka paljon esityksiin oli käytetty aikaa ja ajatusta. Ilta huipentui mahtaviin koreografisiin suorituksiin tanssilattialla. Vieraat tekevät juhlan ja sen ansioista, näitä juhlia muistelee ilomielin kiikkustuolissa vuosienkin kuluttua.

Olemme iloisia ja kiitollisia koko vierasjoukolle, jotka pääsivät paikalle juhlimaan tätä suoritusta kanssamme. Paras lahja kaikilta teiltä oli tulla viettämään valmistujaisia meidän kanssa! Oli ihanaa nähdä teitä ja kuulla missä kukin meistä on vuonna 2015. Otaniemen punaisten tiiliseinien sisäpuolelta löytyi vielä kerran mahtava paikka, joka yllätti iloisesti monen paikalle saapuneen, ja jossa viihdyttiin ja saatiin opiskeluille unohtumaton päätös!

Juhlista kiittäen:

Kemian tekniikan DI:t

  • Hannakaisa Jaatinen ”Development of a combined antibody gene library and selection of novel binding specificities from the library”
  • Laura Rossi ”Enhancing phosphorus removal by disc filtration – a case study from Viikinmäki WWTP”
  • Laura Suikkanen “Theoretical heat and electricity consumption of algae cultivation and downstream processing in an integrated biorefinery system”

Teksti ja kuvat: DI Laura Rossi & co

Tilojen käytön vastavalmistuneille ystävälliseen hintaan tarjosivat Urban Mill ja TEKin Uudenmaan aluetoimisto, jotka yhdessä pilotoivat uudenlaisia yhteisötilapalveluja Otaniemen alueella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s