VTT käynnisti InterCity-projektin – kansallisen tason yhteentoimivuusympäristö ja markkina etsinnässä.

From: Thomas Casey Subject: InterCity-projekti

Hyvä vastaanottaja,

olemme käyneet viime vuoden aikana esittelemässä Smart City-ratkaisujen yhteentoimivuuteen liittyvää konseptiaihiota laajalle joukolle toimijoita.

Monet ovat nähneet selkeän tarpeen edistää yhteentoimivuutta smart city-ratkaisuissa, ja olemme saaneet kannustusta usealta taholta jatkaa konseptin kehittämistä.

Tähän liittyen olemme nyt käynnistämässä InterCity (Interoperability Environment for Smart Cities, Smart City –yhteentoimivuusympäristö) hanketta. Hanke on kaksivuotinen ja sitä rahoittavat Tekes, Tampereen kaupunki, Liikennevirasto ja Ympäristöministeriö.

Projektin tavoitteena on konseptoida sitä, miten eri smart city -aihealueen sektoreiden sekä kaupunkien välille voitaisiin synnyttää kansallisen tason yhteentoimivuusympäristö ja markkina. Tavoitteena on luoda uusia horisontaaleja toimintatapoja esim. liittyen julkisten hankintojen harmonisointiin ja yhteentoimivuuden todentamiseen. Työ toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kaupunkien ja yritysten kanssa ja pyrkimyksenä on jalkauttaa luotuja yhteentoimivuusmekanismeja jo projektin aikana.

Kokoamme lisäksi projektin ympärille sidosryhmän, jonka kanssa käymme keskustelua ja jolle tiedotamme projektin etenemisestä. Kartoitamme myös aktiivisesti hankkeen aikana erilaisia rinnakkaisprojekteja, pilotteja ja käyttötapauksia, joihin uusia toimintatapoja ja yhteentoimivuusmekanismeja voisi jalkauttaa. Jos tunnistatte muita tahoja, jotka olisivat kiinnostuneita yhteentoimivuuden edistämisestä hankkeissaan, voitte vapaasti kertoa projektistamme eteenpäin.

Olkaa rohkeasti yhteydessä – keskustellaan haasteista, joita näette smart city-ratkaisujen yhteentoimivuuden suhteen ja mahdollisista ratkaisuista.

Ystävällisin terveisin,
-Thomas Casey
thomas.casey(at)vtt.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s