Laserkeilauksen huippututkimus edistää kehityspolkua kohti 3D-Suomea!

Urban Millin pitkäaikaisimpiin yhteistyökumppaneihin lukeutuva Aalto yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo:n saavutuksia on näyttävästi esillä lokakuussa julkaistussa Maankäyttö-lehden numerossa 3/2020.

Julkaisuissa esitellään mm. Suomen Akatemian vuosiksi 2014-2019 tutkimuksen huippuyksiköksi valitseman Laserkeilauksen tutkimusyhteisön saavutuksia ja vaikuttavuutta, rakennetun ympäristön näkymiä trendien ja megatrendien valossa sekä miten rakennetun ympäristön 3D-malleja hyödyntämällä virtuaalitodellisuuden sovelluksissa myös kiinteistöalan koulutus voi saada merkittävän uuden resurssin.

MeMo:n julkaisut ovat ladattavissa pdf-tiedostoina alla olevista linkeistä:

Tietoa MeMo:sta

Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo tuottaa kansainvälisen tason tutkimus- ja kehitystyötä maanmittaustekniikan alalla rakennus- ja ympäristötekniikan tarpeisiin.

Instituutin työ perustuu 3D-mittauksen ja -mallinnuksen tutkimukseen ja tiedonhallintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa kolmiulotteisten objektien, kaupunkien ja ihmisten mittausta ja mallinnusta (esimerkiksi sensorien, tiedonkeruun tai analyysin avulla), paikkatietoihin perustuvien palveluiden suunnittelua, verkostojen rakentamista, virtuaalimaailmojen luomista sekä tiedon, innovaatioiden ja patenttien tuottamista ja jakamista.

Lisätietoa: Prof. Hannu Hyyppä

About MeMo in English:

MeMo – Advancing Research in Laser Scanning, 3D and Future Technologies
The Research Institute of Measuring and Modeling for the Built Environment (MeMo) was founded in 2007 at the former Department of Surveying at Helsinki University of Technology (present-day Aalto University) in partnership with the former Finnish Geodetic Institute (present-day Finnish Geospatial Research Institute). The consortium was originally founded for strengthening co-operation between the research activities in Civil Engineering and Surveying.

Today, MeMo conducts RDI activities and contributes to academic discussion within the following topics:

  • Laser scanning
  • Photogrammetry and photographic laboratory
  • 3D maps, virtual worlds and smart cities
  • Autonomous technologies
  • Next generation forest management
  • Built environment
  • Mobile mapping of challenging environments
  • 3D studio
  • Design and product development
  • Knowledge management and RDI in the society

MeMo consists of young, ambitious and skillful scientists. In the field of civil engineering and surveying, they belong to the most productive scientists in Europe (more than 100 refereed papers have been written in the related topics during the 2000s). The group is well linked to international activities having more than 50 international partners in their past and current important trusteeships in ISPRS and EuroSDR.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s