Kutsu Otaniemen Innovaatiokujalla kokeillaan -tapahtumaan Espoo-päivänä 25.8.2018 klo 10-14

Aika: la 25.8.2018 klo 10 – 14.00
Paikka:
Urban Millin sisätilat & Aalto Design Factoryn pihapiiri, Betonimiehenkuja 3 ja 5, Otaniemi, 02150 Espoo

Tervetuloa Espoo-päivän tapahtumaan Otaniemeen! Tule tekemään itse! Kokeile uutta! Tapaa suunnittelijoita, yrittäjiä ja taiteilijoita. Onnistu yhdessä. Työpajoja, kilpailuja ja tekemistä lapsille, nuorille ja perheille. Tutustu Innovaatiokujan tiimien protoihin, demoihin ja näyttelyihin. Experimenting at Innovation Alley!

Avaamme ovet klo 10 ja tapahtumaa riittää klo 14 saakka. Voit käydä paikalla kun sinulle parhaiten sopii. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille ja osallistuminen on maksutonta. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista, mutta jotta kahvia ja pientä purtavaa riittää, suosittelemme että merkitset itsesi tapahtumaan Facebookissa tästä.

Tekniikan Akateemisten TEK ry:n Uudenmaan aluetoimisto tarjoaa grilliherkkuja lastauslaiturilla klo 12 alkaen niin kauan kuin grillattavaa riittää! Tulevaisuuden hyönteisruokaa on puolestaan tarjolla Entocuben maistiais- ja tietopisteessä.

TUTUSTU KOKO OHJELMAAN TÄSTÄ:

 • Tutustu Urban Millin tiloihin ja palveluihin.
 • Kurkista tulevaisuuden Otaniemeen ja kampuskokeiluihin – tietoa ja kuvamateriaalia Aalto-yliopiston esittelypisteissä ja näytöillä sekä Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen materiaalistandilla.
 • Otaniemeen asumaan tai harrastamaan? Tutustu Otaniemi-seuran ja Otaniemen venekerhon näyttelypisteisiin.
 • Suunnittele näköisesi kaupunki! Aalto Built Environment Labin 3D-teatterissa voit rakentaa virtuaalisesti mieleisesi Otaniemen! Ohjaajana kaupunkiaktivisti Petri Kangassalo.
 • Hei pieni timantti! Tule kokemaan ennennäkemätön Luova toimisto Crazy Diamondsin Otaniemi- lasten maailma! Koe, luo ja ideoi (sopii myös vanhemmille 🙂 )
 • Tule katsomaan Aallon vastaperustetun Tekoälyseuran robottiprojektia ja saamaan tietoa tekoälystä!

 • Come and see how the future mathematical teaching might look like when speech recognition robot OVO bot is introduced to the market with the latest updates from the spring gathered from teachers. The development work continues with other chosen collaborative schools and everything works in close cooperation with Ministry of Education of Finland.
 • Kokeile maailman ensimmäisen heitettävän mikrofonin eli Catchboxin käyttöä
 • Suomalainen supermateriaali esillä Urban Millillä. Ideas2cycles esittelee nanoselluloosasta valmistetun polkupyörän ja RD Physics demoaa sellukomposiitista 3D-tulostettuja aktiivikaiuttimia. www.ideas2cycles.com ja www.rdphysics.com .
 • Aalto Propulsion -projektin tapahtumapisteessä esitellään miten oikeat avaruusraketit toimivat ja saatetaan kyhätä vesi- tai paineilmarakettisysteemi laukaistavaksi!
 • Testaa viivakoodin ammuntakykysi sormiskannerilla Devoca Oy:n kilpailupisteessä.
 • Pistepilviin pohjautuvaa 3d-virtuaalisuutta nähtävissä Laserkeilauksen huippuyksikön ständillä.
 • Tule kokeilemaan Delicode Oy:n konenäköön ja tekoälyyn pohjaavaa Signals -analytiikkaratkaisua.Tulevaisuuden kaupassa asiakkaiden käyttäytymismallien havainnointi ja ymmärtäminen auttaa kauppiasta uusien trendien tunnistamisessa, palveluiden kehittämisessä ja parantaa kauppiaan mahdollisuuksia tarjota positiivisia asiakaskokemuksia.
 • Kaikki kokeilemaan Kuori Oy:n Otaniemessä kehittämää Yetitablettia! – The Yetitablet, is the most intuitive, versatile and high-performance giant tablet. What’s special is its open Android OS, high-performance hardware and curated applications tailored for industries like healthcare, education, construction, corporate, transportation and tourism. With the Yetitablet we enable our customers to learn, play, communicate and collaborate more efficiently.
 • Kokeile koko kehoa aktivoivia Activergon jousituoleja! Tutkimusten mukaan jo pieni liike aktivoi koko kehoamme – mieltä ja kehoa. Jousituolin avulla kehomme pysyy istuessamme jatkuvasti pienessä liikkeessä. Kun aktivoimme koko kehomme, myös mielemme aktivoituu ja työtehomme kasvaa huomattavasti.
 • Tutustu taiteseen minitaidenäyttelyssä Creatures mini exhibition by Aneta Atsova. A small collection of works made up of papier-mâché, mm. ‘Draco’160 x 130 x 50 wood, papier-mache, light bulb, acrylics; ’Haliurunnae’ 65 x 47 x 31 paper pulp, wood, acrylics.
 • Tutustu Consairin kehittämään CAMU1200 ammattirakentajan siirrettävään laastityöpisteeseen, joka suojaa työntekijää ja työympäristöä pölyltä ja roiskeelta.

ALUSTUS JA KESKUSTELU MUISTISAIRAUKSISTA KLO 12.30

 • 12:30 Muistisairaudet – tulevaisuuden haaste, neurologian erikoislääkäri (NEUL) Sanna Kotisaaren alustus aiheesta ja keskustelua

KOKEILE MINDFULNESSIA  KLO 11 JA KLO 13

 • Älykkäälle mielelle ja etenkin hermostollemme on tärkeää välillä myös hiljentää ajatusmyllyänsä, jotta pääsemme palautumaan ja siirtymään läsnäolon tilaan. Nykyhetki kun on se ainoa hetki jolloin voimme tehdä jotain. Muu kaikki on vain muistelemista tai suunnittelemista. Tietoisuustaitojen asiantuntija ja harjoituttaja, mindfulness-ohjaaja CFM® Erja Lahdenperä kertoo lyhyesti mindfulnessista ja ohjaa päivän aikana kaksi erilaista 30 min harjoitusta. Harjoitukset eivät edellytä mitään etukäteisosaamista, vain uteliaisuutta kokeilla.
  • Klo 11-11.30 Mindfulness pähkinänkuoressa, istumameditaatio (keho ja hengitys) sekä näyte liikemeditaatiosta.
  • Klo 13.00-13.30 Mindfulnessin 8 tukipilaria ja harjoituksena kehomeditaatio tuolilla tai omalla jooga-alustalla.

KOULUTUS JA VIESTINTÄ

 • Tule Haukilahden ja Pohjois-Tapiolan lukioiden yhteiselle ständille hakemaan lisätietoa Koulu palveluna -konseptista, joka perustuu Espoon ja Aalto-yliopiston kehittämään malliin koulusta oppimista tukevana monipuolisena palveluna – ei vain koulurakennuksena. Lukiot ovat muuttaneet Otaniemen kampusalueelle ja toteuttavat tätä konseptia, jossa koulu on osana oppimisen verkostoa Otaniemessä. Opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua alueen muihin toimijoihin ja yliopisto-opintoihin jo lukio-opintojen aikana.
  • OHJATTU TUTUSTUMINEN HAUKILAHDEN LUKIOON KLO 12-13 -> opastettu kierros alkaa Urban Millin lastauslaiturilta klo 12.
 • Mondragon Team Academy (MTA) is a global community of team entrepreneurs piloting what radically transforming we could offer to companies, universities and young people in Finland and in Otaniemi. Meet us at our booth in Urban Mill! http://mondragonteamacademy.com
 • Tutustu ProHow ry:n toimintaan ja yrittäjien sparraukseen. ProHow on pääkaupunkiseudulla toimiva kokeneiden osaajien yhteistyö- ja kontaktiverkosto.
 • Viestintätoimisto EBC:n PressCafessa haastatellaan kävijöitä median toiminnasta ja yhteistyöstä toimittajien kanssa.
 • Tervetuloa TEKin pisteelle tutustumaan toimintaan Suomen nykyisten ja tulevien tekniikan osaajien sekä suomalaisen teknologian tulevaisuuden hyväksi.
 • Jos olet valmistunut tai opiskelija Aallossa, voit liittyä Aalto Alumni Circleen Aalto-yliopiston alumnisuhteiden materiaalitiskillä!

NÄHDÄÄN OTANIEMESSÄ!

Tapahtuman järjestää Urban Mill / CLiC! – Creative Life in a City -hanke yhteistyössä Aalto Design Factoryn, sekä Otaniemi Innovation Alley -korttelin startup-, yritys-, taide- ja tutkimustiimien kanssa.

CLiC! -hankkeen päärahoitus tulee Uudenmaan liiton myöntämästä valtion AIKO-rahoituksesta alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämiseen. Se toteuttaa Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategiaa.

Espoo-päivä järjestetään kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana perjantaina ja lauantaina 24.-25. elokuuta. Perjantain ja lauantain ajan Espoossa on koettavissa yli 170 maksutonta ja kaikille avointa tapahtumaa. Tutustu tapahtumiin osoitteessa espoopäivä.fi. Espoo Day is the most significant annual city event in Espoo. The events will be take place on Friday and Saturday on 24-25 August. More than over 170 events take place on Espoo Day, and all of them are free of charge. See espooday.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s