Nordic Geo Center Oy kokeili 3D-skannerin kameran kalibrointia Urban Millissä

Nordic Geo Center Oy vieraili Urban Millin tiloissa kokeilemassa 3D-skanneriin liitettävän kameran kalibrointia. Kalibrointiradan ei tarvitse olla pysyvä, mutta toimintaan tarvitaan korkea ja muutenkin varsin iso tila, jollaista nykyrakennuksista on hankala löytää. Urban Millin tila osoittautui käyttökelpoiseksi ja muutenkin tilan käyttö järjestyi mutkattomasti ja lyhyellä varoitusajalla.

3D-laserskannaus eli laserkeilaus on 2000-luvulla yleistynyt mittaustekniikka, jota voi käyttää rakennetun ja rakentamattoman mallinnukseen oli sitten kysymys rakennuksista tai ympäristömittauksista. Mittaus tuottaa tiheän pistepilven mitatun kohteen muodoista ja aineistosta voidaan mallintaa vaikkapa rakennuksen tietomalli, tunnelin tilavuusmalli tai maastomalli.

kalibrointi_urbanmill

Nordic Geo Center Oy on laserskannereihin keskittynyt mittausvälineiden maahantuoja. Maahantuonnin lisäksi yritys konsultoi asiakkaitaan mittauslaitteiden ja ohjelmistojen käytössä sekä kouluttaa käyttäjiä perinpohjaisesti tekniikan ymmärtämiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s