Tapiolan kirjaston kehittämispäivä Urban Millissä tuotti nipun hyviä ideoita kirjastotyön kehittämiseksi

Urban Millissä 7.6. järjestetyn kirjaston kehittämispäivän yhtenä aiheena oli käytännön ideat kirjastotyön kehittämiseksi ja yhteistyöverkostojen rakentaminen. Päivä tuotti myös konkreettisia yhteistyöaihioita Urban Millin ja kirjastotoimen välille.

Tapiolan kirjasto kehittää toimintaansa ja palvelujaan asiakkaiden kanssa hyvässä yhteishengessä. 11.6.2013 avataan kirjastoon Paja. Paja on toiminta-alue, jossa asiakas yhdessä muiden toimijoiden kanssa voi luoda teoksia ja nähdä kättensä jäljen mm. 3D-tulostimen tai ompelukoneen avulla. Robotiikkakin kuuluu kuvaan ja kilpailuja ja rakentelua on tiedossa. Yhteistyökumppaneita etsitään Urban Mill ympäristöstä.

Kirjasto toivoo myös löytävänsä kumppaneita, jotka voisivat olla ideoimassa millainen on lähitulevaisuuden uusi palvelupiste, joka ei toimi tiskin takaa. Tässä Telakka-tyyppisessä infopisteessä voisi asiakas ja henkilökunta asioida yhdessä tasavertaisina.

Yhteistyöverkostoa solmittiin nyt jo ensimmäisellä kerralla Urban Mill-sateenvarjon alla Active Life Village Oy:n kanssa. Tapiolan kirjasto ottaa projektiomaisesti tarjolle Senioreita varten kehitetyn Active Life-laatikon joka sisältää erilaisia hyvinvoinnin kartoittamiseen ja terveyden ylläpitämiseen tarkoitettuja laitteita kuten unimittarin, lääkemuistuttimen jne. Laatikon saa lainata kirjastosta kotiin laitteiden kokeilua varten. Active Life Village toivoo käyttökokemuksista asiakaspalautetta.

”Urban Mill todisti jälleen kerran kohtaamistilakonseptin toimivuuden viime perjantaina. tuomalla Active Life Villagen ja Tapiolan kirjaston samaan pöytään, jossa alustavasti sovittiin, että Active Life Villagen kehittämä Hyvinvointilainaamo-konsepti tuodaan esille ja kuntalaisten kokeiltavaksi kirjaston kautta. Ilman Urban Milliä ja sen luomaa avoimen projektien, yritysten ja yhteisöiden kohtaamista tämä olisi ollut paljon hankalampi järjestää”, sanoo Juha Lipiäinen Active Life Villagesta.

IMG_9928 IMG_9934

Teksti: Lars Miikki ja Raisa Alameri; kuvat Lars Miikki

1 thought on “Tapiolan kirjaston kehittämispäivä Urban Millissä tuotti nipun hyviä ideoita kirjastotyön kehittämiseksi

  1. Päivitysilmoitus: ”Kirjaston Pajat” voittivat Espoon kaupunginjohtajan innovaatiopalkinnon | Urban Mill – Building IntenCity!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s