TEKin kokoomusvaikuttajat tutustuivat Urban Milliin

Tekniikan Akateemisten liiton kokoomusvaikuttajat vierailivat 4.6. ”Aalto Innovation Gardenissa” tutustuen Urban Millin, Startup Saunan ja Aalto Design Factoryn toimintaan. Tustumiskierroksen jälkeen Urban Millissä pidetyn työpajan fokuksena oli TEKin uudessa 2020-strategiassa tavoitteeksi asetettu kilpailukykyinen innovaatioympäristö. Työpajan avasi TEKin valtuuston suurimman ryhmän puheenjohtaja Ari Anttila (kok).

Tilaisuudessa kuultiin Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän ja Aalto-yliopiston kehitysjohtaja Jari Jokisen puheenvuorot siitä, miten Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan muodostamasta ns. T3-alueesta muodostuu sekä kansallisesti että kansainvälisesti merkittävä ja tutkimus- ja kehitysympäristö, jonka avulla voidaan vastata kaupunkien kasvaviin haasteisiin. Kumpikin peräänkuulutti toimintakulttuurin muutosta ja nykyistä toimivampia tapoja tehdä yhteistyötä eri toimijoiden kesken. ”Sekä isot että pienet yritykset mutta aivan erityisesti käyttäjät, niin kuin Urban Millissä, on saatava mukaan”, Mäkelä linjasi.

TEKin hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (kok) totesi omassa puheenvuorossaan, että TEKin uusi 2020 strategia antaa sekin nyt mahdollisuuden ajattelutavan ja toimintatapojen muutokseen: ”Strategian laatiminen tehtiin pitkän kaavan mukaan, jotta aidosti voitiin osallistaa kaikki toimijat ja rakentaa yhteinen käsitys mitä haluamme yhdessä tehdä ja aikaansaada seuraavien vuosien aikana. Nyt on aika lähteä viemään strategiaa käytäntöön”.

TEKin teknologiavaliokunnan puheenjohtaja Jarmo Hallikaksen (kok) puheenvuoro käsitteli pääkaupunkiseudun ICT-klusterin kehittämistä ja kilpailukykyä Suomen ja TEKkiläisen näkökulmasta.

Opiskelijanäkökulmaa toi Kokoomusteekkarien hallituksen varapuheenjohtaja Jyri Tiimonen, joka ehdotti opiskelijoiden ja valmistuneiden yhteiseksi ponnistukseksi T3-alueen saamista sellaiseksi kokeilualueeksi, jossa olisi lupa kokeilla kokonaan uudenlaisia kaupunkiratkaisuja.

Työpajassa todettiin, että yhteiskunnassa peräänkuulutetaan nyt testialustoja, rohkeita kokeiluja ja kokeilualueita, mutta onko meillä käytännön mahdollisuuksia ja välineitä niiden toteuttamiseen? Voisiko T3-alue toimia ”kokeilualueiden kokeilualueena”? Miten TEK voisi edistää ja olla jäsenineen osa tällaista alustaa?

IMG_9901 IMG_9857 IMG_9864 IMG_9870b

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s