InnoEspoo toi eri koulutusasteet yhdistävää pöhinää Urban Millille

Urban Millissä 15.4. järjestetyssä InnoEspoo-projektin loppuseminaarin polttavina teemoina olivat yrittäjyys, uudet palveluinnovaatiot sekä yhteistyö eri koulutusasteiden ja Espoon kaupungin välillä.

WP_20150415_019Tilaisuuden avasivat InnoEspoon projektipäällikkö Johanna Lyytikäinen ja startup-aktivisti Aape Pohjavirta. Paneelikeskustelun yrittäjyydestä veti LaureaES:n Simo Takanen. Panelisteina toimivat Sari Olsio (yrittäjä, Evida Oy, YritysEspoon hallituksen jäsen), Aape Pohjavirta (yrittäjä & Chief Evangelist, Funzi Oy), Kristiina Erkkilä (kehittämisjohtaja sivistystoimi, Espoon kaupunki), Elina Oksanen-Ylikoski (viestintä ja kehittämisjohtaja, InnoOmnia) ja Joonas Putti (Hyvinvointiosuuskunta Kuntopolis, opiskelija Laurea). Paneelin jälkeen julkistettiin InnoEspoon loppujulkaisu, joka löytyy sähköisenä myös täältä:InnoEspoo loppujulkaisu

Virallisemman osuuden jälkeen oli vuorossa tutustumista InnoEspoo-näyttelyyn, jossa esiteltiin kahden vuoden projektin aikana syntyneitä konsepteja, oppimisympäristöjä, valmennuksia ja muita tapahtumia. Osallistujat nauttivat myös iltapalasta, uusista kohtaamisista ja ideoiden ristipölytyksestä innostavassa seurassa ja tapahtuman henkeen erittäin hienosti sopivissa puitteissa!

WP_20150415_020

Näyttelyssä oli esillä myös www.seniori365.fi -palvelu, joka on Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden InnoEspoossa kehittämä ja toteuttama digitaalinen palveluinnovaatio espoolaisille senioreille ja heidän omaisilleen kotona selviytymisen tueksi. Palvelu sijoittui Design for All Foundationin maailmanlaajuisessa kilpailussa 5 parhaan palveluinnovaation ja/tai projektin joukkoon saaden tammikuussa 2015 maininnan Best Practice 2014.

InnoEspoo on espoolaista yrittäjyyttä tukeva yhteistyöhanke Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston välillä. Hankkeessa eri koulutusasteiden opiskelijat ja henkilöstö, Espoon kaupungin toimijat ja alueen yrittäjät ovat kehittäneet uudenlaisia palveluja sekä vahvistaneet osaamistaan yrittäjyydestä. Hankkeessa on tarjottu yrittäjille ja sellaisiksi aikoville erilaisia valmennuksia, tapahtumia ja uusia verkostoja. Valmennukset ja tapahtumat suunnattiin erityisesti luovien alojen ja palvelualojen mikroyrittäjille.

InnoEspoo-hanketta koordinoi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kehittämisyksikkö InnoOmnia. Muita toteuttajia ovat olleet Laurea-ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus ja Espoon kaupunki. Hanke on pääosin Euroopan sosiaalirahaston ja Espoon kaupungin rahoittama ja se on ollut käynnissä 1.2.2013–30.4.2015.

Lisätietoja: projektipäällikkö Johanna Lyytikäinen johanna.lyytikainen@omnia.fi, p. 40 126 7110

Teksti ja kuvat: Johanna Lyytikäinen ja Lars Miikki

logot%20kaikki_2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s