Pääministeri Alexander Stubb kutsui Northern Future Forum -tulevaisuusseminaarin Startup Saunalle!

Valtioneuvoston viestintäosaston tiedote 393/2014 19.9.2014:

Pääministeri Alexander Stubb on kutsunut Pohjoismaiden, Baltian maiden ja Britannian pääministerit keskustelemaan pohjoisen Euroopan tulevaisuuden suuntaviivoista Northern Future Forum -seminaariin Helsinkiin 6. ja 7. marraskuuta. Kokouksen teemat ovat koulutusjärjestelmän kilpailukyky sekä innovatiivisen yritystoiminnan edistäminen.

Aiempina vuosina menestyksekkääksi konseptiksi osoittautunut Northern Future Forum tuo yhteen yhdeksän maan pääministerit sekä elinkeinoelämän vaikuttajat ja asiantuntijat vapaamuotoisen keskustelun merkeissä jo neljättä kertaa. Tämän vuoden isäntämaana toimiva Suomi haluaa herättää keskustelua keinoista uuden, innovatiivisen yritystoiminnan synnyttämiseksi sekä koulutusjärjestelmien uudistamiseksi. Suomella on molemmilla sektoreilla vahvaa osaamista. Tapahtuman kaikilla osallistujamailla on edessään yhteisiä, muun muassa julkisen sektorin tasapainottamistarpeista, digitalisaatiosta ja kansainvälisen kilpailun kiristymisestä johtuvia haasteita.

– Talouskasvu ja hyvinvointi syntyvät yritystoiminnasta, jonka vahvistaminen ja monipuolistaminen on kaikkien pohjoisen Euroopan maiden keskeinen haaste. Meillä Suomessa ja myös muualla Euroopassa menestyksekäs yritystoiminta tulee nojaamaan entistä vahvemmin osaamiseen ja korkeatasoiseen koulutukseen. Siksi näen, että tapahtuman kahdella teemalla on myös useita mielenkiintoisia yhtymäkohtia, pääministeri Stubb sanoo.

– Suomella on molemmilla saroilla paljon annettavaa, mutta myös paljon opittavaa muilta. Odotan mielenkiinnolla avointa ja inspiroivaa keskustelua näistä teemoista.

Seminaari järjestetään kansainvälisestikin mainetta niittäneen Startup Sauna -yrityskiihdyttämön tiloissa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Tilaisuuden avauspuheenvuoroja ja yhteenvetoa sekä lehdistötilaisuutta on mahdollista seurata verkkolähetyksenä.

Northern Future Forumin jäsenet kokoontuivat ensimmäisen kerran Lontoossa tammikuussa 2011. Seminaari on järjestetty myös Tukholmassa ja Riikassa.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867 ja talousneuvoston pääsihteeri Pekka Sinko, p. 0295 160 189, valtioneuvoston kanslia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s