Active Life Village Home_As_Service_Platform Phase I Kick-off at Urban Mill 15.5.2014

Active LIfe Village’s project will produce demonstaration of ICT services at home based on broadband access connection. These services will be demostarated at Jyväskylä Asuntomessut 11.7 – 18.7.2014. Specific emphasis will be on services that will enable senior citizens live longer and happier at their homes. Demostrated concept is named:  Home-As-A_Service_Platform (HAASP). Urban Mill is one partner in this ecosystem.


Active Life Village koordinoiman hankkeen vaihe 1: Messukohde Asuntomessuille 2014 ja ”Koti palvelualustana”- konsepti

Ikääntyvien tarpeet on yksi keskeisimpiä ja nopeasti kasvavia älykkään kodin sovellusalueita, joka tarjoaa suomalaisille toimijoille mahdollisuuksia ratkaisujen kehittämiseen ja uuteen liiketoimintaan. Lisääntyvät nopeat yhteydet koteihin ja palvelukehittäminen tukevat näin toisiaan.

  • Jyväskylän asuntomessuille toteutetaan konsepti, jossa esitellään nk. älykkään kodin ratkaisuja, jotka tukevat hyvinvointia, elämisen laatua ja sujuvuutta.
  • Toteutus noudattaa ”Koti palvelualustana”-konseptia ja kohderyhmänä erityisesti ikääntyvä väestö, jolle tuodaan aktiivisen elämän, osallistumisen ja hyvinvoinnin palveluita kotiin helposti käytettäviksi. Näissä palveluissa hyvien ja edullisten tietoliikenneyhteyksien tarve korostuu, koska valtaosa elämisen aktiviteeteista tapahtuu kodin piirissä.
  • Projekti toteutetaan LVM:n sateenvarjon alla ns. yleishyödyllisenä projektina, jolloin palvelualustaa demotaan Info-standilla.
  • LVM tukee ”Koti palvelualustana”-ajattelun edistämistä ja sen tunnetuksi tekemistä nsekä Asuntomessujen (alkaen 2014) yhteydessä, että laajemmassa yhteistyössä DIGILE:n ja muiden toimijoiden kanssa kansallisen tason merkeissä. Kohteeksi valittu ikääntyvien kotona asuminen on LVM:n ohella mm. STM:n ja YM:n kiinnostuksen kohteena.

Yhteistyökonsortio: Addoz Oy, Asuntomessut Oy, Active Life Village Oy, Ilolla Oy, Playground Finland Oy, Beddit Oy, MX-Eletrix Oy, Pienipiiri Oy, Mohinet Oy, Oppimaa Oy, Trelab Oy, Anvia Oy, Urban Mill @Järvelin Design Oy, Espoon kaupunki, Pyhtään kunta, Itä-Suomen Yliopisto, LVM, Digile Oy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s