Lahtelaiset tutustuivat Otaniemen kampuskehittämiseen 4.2.2014

Lahden AMK:n, Lahden yliopistokampuksen, Ladec Ltd:n ja Lahden kaupungin asiantuntijat tutustuivat Otaniemen kampuskehittämiseen Urban Millissä. Tapahtuman järjesti SR Consulting Ltd:n Robert Eriksson yhteistyössä Urban Millin, AYK Oy:n, Aalto-yliopiston kanssa.

Aamupäivän aikana tutustuttiin Aalto-kampuksen kehittämiseen eri toimijoiden näkökulmista. Teemoja olivat mm.: Miten kampusta kehitetään yhteistyössä; mitä rooleja eri toimijoila on: kaupunki, yritykset, oppilaitokset, tutkimus ja innovaatiotoiminta? Minkäläinen suunnitteluprosessi Espoon kaupupngin ja yliopiston välillä? Miten alueen kaavoitusta on kehitetty ja kehitetään? Energiatehokkuustavoitteet ja miten ne ilmenevät asemakaavassa? Miten eri investoinnit jakaantuvat eri osapuolten välillä kampuksen kehittämisessä, esim. Arkkitehtuurikilpailu? Miten määritellään uudishankkeen tavoitteita ja miten tavoitteisiin päästään – esim. energiatehokkuus,  monikäyttöisyys, käyttötehokkuus? Millaisia yhteiskäytön konsepteja ja ratkaisuja on Otaniemen kampuksella – miten niihin on päädytty? Miten verkostomaisia yhteistoimintamalleja voidaan soveltaa kampuskehittämisessä?

Kari_Talvitie_AYK_arkkitehtikilpailu

Tilaisuuden jälkeen ryhmä tutustui kampuskävelyllä mm. Startup Saunan ja Design Factoryn toimintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s