Tärkeintä on itseluottamus!

Tärkeintä on itseluottamus

Urban Mill tutustui: Ilona Rauhala, Makke Leppänen ja Annamari Heikkilä: Pääasia – Organisaation psykologinen pääoma. Talentum 2013.

Psykologisen pääoman ulottuvuudet ovat toivo, optimismi, sinnikkyys ja itseluottamus – ja näistä tärkein on itseluottamus. Ilona Rauhala, Makke Leppänen ja Annamari Heikkilä kertovat uudessa kirjassaan siitä, miten itseluottamusta ja asenteita voi johtaa arjen pienillä teoilla.

Tärkeintä olisi johtaa onnistumiskokemuksia. Palautetta onnistumisista pitää jakaa päivittäin. Kiitoksista ihmiset taas saavat tarvitsemaansa energiaa. Johtaminen on energiabisnestä, sanovat tekijät ja päätyvät kirjoittamaan mindfulnessista. Musiikki herättelee tunteita ja sitä voisi käyttää palavereissakin. Taukoliikunta puolestaan nostaa energiaa työpäivän aikana.

Psykologisen pääoman juuret ovat positiivisessa psykologiassa. Vielä tällä hetkellä suurin osa alan tutkimuksesta on tehty Amerikassa, mutta odotettavissa on lisää tutkimusta esimerkiksi Kiinasta. Tutkimusten mukaan psykologisella pääomalla on yhteys työssä menestymiseen, psyykkiseen hyvinvointiin, työtyytyväisyyteen ja sitoutumiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s