Professori Kettil Cedercreutz: yliopiston strategiana teorian ja käytännön yhdistäminen

Professori Kettil Cedercreutz Cincinnattin yliopistosta piti verailuesitelmän Aalto-yliopistossa 9.12.2013. Cedercreutz johtaa ’Professional Practice and Experiential Learning’ -yksikköä Cincinattin yliopistossa Yhdysvalloissa. Tilaisuuden isäntänä toimi Aallon vararehtori Ilkka Niemelä.

Professori Cedercreutz kertoi, että University of Cincinnatissa (UC) työnteko alan yrityksissä on pakollinen osa opiskelua. Työ ja teoria lomittuvat systemaattisella tavalla jatkuvasti koko opiskeluajan mittaan ja opiskelijat tienaavat samalla rahat lukukausimaksuihinsa. Opiskelijat saadaan kaikkein parhaimpiin töihin, ympäri maailmaa. Yliopiston strategiassa brändi rakentuu experimental learningin ja tutkimuksen varaan.

Opiskeluajat on voitu pitää kurissa, sillä UC:ssa opiskelijat valmistuvat 5,2 vuodessa ja 98 % saa heti töitä valmistuttuaan. Opetustilanteesta tulee solidi, kun kaikki ovat olleet työssä ja jakavat yhteisen kokemuksen. Perinteisellä tavalla toteutetussa yliopisto-opetuksessa valmistumisaika on maassa keskimäärin 4,8 vuotta. UC:ssa opiskelijoita pidetään miljardin arvoisena pääomana yliopistolle.

Yhteistyöllä ulkopuolisen yhteiskunnan kanssa on pitkät perinteet, ja se läpäisee koko toimintakentän. Yliopisto kerää 440 miljoonaa dollaria ulkopuolista rahoitusta vuosittain. Laiteinvestoinnit toteutetaan yhdessä teollisuuden kanssa ja koko kampusalue on uudistettu. Yliopisto on pärjännyt erinomaisesti useissa rankingeissa, joissa painotetaan vaikuttavuutta. Opiskelijamäärä on toimenpiteiden seurauksena kasvanut 30.000:sta runsaaseen 43.000 opiskelijaan

Professori Cederqreutzin mielestä UC:lla ja Aalto-yliopistolla on paljon yhteistä. Kummallakin on pitkät perinteet yritysyhteistyöstä. Aalto voisi hänen mukaansa niin halutessaan ottaa tavoitteekseen olla Euroopan ykkönen experimental learningissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s