Kaupunkitieto- skenaariotyöpaja 21.11.2013 Aallon Media Factoryssä

Tervetuloa mukaan Tekes-rahoitteisen KaToHan-tutkimusprojektin (Kaupunkitieto ja toiminnan hallinta) skenaariotyöpajaan.

Kaupunkitieto-skenaariotyöpaja

Thursday, November 21, 2013 from 1:00 PM to 4:00 PM (PST)

Helsinki, Finland

Työpajassa on tarkoitus edistää energian käyttöön, joukkoliikenteeseen ja ilmanlaatuun liittyvän kaupunkitiedon hyödyntämistä kaupungin suunnittelussa ja arjen kaupunkilaisuudessa. Pohdimme lisäksi tietoaineistoihin ja -palveluihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita.


Toivomme mukaan kaupunkiaktiiveja, sovelluskehittäjiä, avoin data -aktiiveja ja Helsingin kaupungin edustajia.
Mukana työpajoissa ovat lisäksi KaToHan-projektin osapuolet: Aalto-yliopisto, Helsingin Energia, HSL, HSY, Siemens ja Santa Margarita.

Skenaariotyöpajojen tavoitteena on löytää ratkaisuja tai ehdotuksia tulevaisuuden toimille kaupunkitietoon ja sen hyödyntämiseen liittyen, mutta samalla myös saada aikaan kaikkia osapuolia hyödyttävää vuorovaikutusta tahojen välillä.

Työskentely tapahtuu sekaryhmissä, ja sen tarkoituksena on pyrkiä luomaan skenaarioita jotka liittyvät kaupunkitiedon käyttöön erilaisissa tilanteissa. Ryhmätyöskentelyn tueksi ja avuksi ryhmät saavat käyttöönsä setin työkaluja, jotka on luotu kaupunkitiedon käsittelyä varten ja kaupunkilaisten jokapäiväiseen elämään pohjautuen.

Työpajan lopputuloksena laajenee käsitys siitä, mitä kaupunkitieto on ja miten sitä voidaan hyödyntää uudenlaisissa hallintamalleissa, ja mitä kaupunkitieto tarkoittaa kaupunkilaisten jokapäiväisen elämän näkökulmasta. Tavoitteena on myös saada konkreettisia ideoita tulevaisuuden kaupunkitiedon tarpeille ja käytölle.

Osallistujille työpaja tarjoaa mahdollisuuden dialogiin kaupunkitietoa tuottavien ja hyödyntävien organisaatioiden sekä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Monialaisissa ryhmissä työskentely tuo uusia näkökulmia, synnyttää ideoita ja voi avata uudenlaisia yhteistyömahdollisuuksia.

Työpaja pidetään Aalto Media Factoryssa Arabiassa. Tarkemmat saapumisohjeet Media Factoryn verkkosivulta.

Työpajaan osallistuminen on maksutonta. Tarjolla on kahvia, teetä, virvokkeita ja pientä purtavaa. Mukaan mahtuu n. 40 osallistujaa: muista ilmoittautua ajoissa, 15.11 mennessä!


Tätä kutsua saa mielellään levittää eteenpäin kiinnostuneille!

Lisätietoja antavat Joanna Saad-Sulonen ja Neea Laakso (@aalto.fi). Ota yhteytä myös jos et pääse, mutta olisit kiinnostunut osallistumaan samaan työpajaan, toiseen aikaan.

Have questions about Kaupunkitieto-skenaariotyöpaja? Contact Aalto ARTS, Media Lab. Joanna Saad-Sulonen & Neea Laakso

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s