HoT Bike Centerissä kuuma kesä!

Pyöränhuolto-olohuone HoT Bike Center on asuttanut Urban Milliä nyt kevään ja kesän ajan. Projekti alkoi Aalto-yliopiston Product Development Project-kurssilla Design Factorylla. Yhdeksän opiskelijan monitieteinen tiimimme sai Helsingin kaupungilta toimeksiannon suunnitella ja kehittää eteenpäin Pyöräkeskus-konseptia, eli pyöräilypalvelua, joka kannustaisi kaupunkilaisia pyöräilemään enemmän. Tutkimuksen ja ideoinnin perusteella päätimme rakentaa oman pyöränhuoltokeskuksen ja kokeilla sitä kautta mitä kaikkea Pyöräkeskuksessa tulisi olla ja minkälaisia palveluita sen tulisi tarjota.

Projektimme saikin vauhdikkaan sysäyksen eteenpäin, kun meille tarjoutui tilaisuus rakentaa prototyyppimme Urban Millille. Tässä tilassa sitten lähdimme hahmottelemaan viihtyisää ja käytännöllistä pajaa, joka kutsuu viettämään aikaa ja tarjoaa kävijöilleen enemmän kuin vain pyörien itsepalveluhuoltoa. Täytyy sanoa, että alkuperäisen tilan nähtyämme oli melko vaikeaa kuvitella, että lopputuloksesta tulisi näinkin tyylikäs!

Kuva 1

Ennen kuin aloitimme itse rakentamisen, hyödynsimme tyhjää tilaa järjestämällä bodystorming-työpajoja, jonne kutsuimme erilaisia pyöräilijöitä ideoimaan ja rakentamaan pahvista toiveidensa mukaista pyöräpalvelua. Näistä työpajoista saimme hyvän mielikuvan siitä, miten keskus voisi palvella monenlaisia kävijöitä, ja hahmotimme paremmin miten voisimme asetella tilaan tarvittavat elementit.

Kuva 7

Lopulliseen prototyyppiin mahtuikin huoltotila, työkalut, pesupaikka, oleskelunurkkaus, kirjanvaihtohylly, terveysnurkkaus sekä pyörätarvikeautomaatti. Tämän lisäksi paransimme käytännöllisyyttä ja viihtyisyyttä lisäämällä huolto-oppaita, pyöräilylehtiä sekä kaiuttimet musiikin soittoa varten.

Kuva 19

Keväällä, kun olimme saaneet rakentamisen ja sisustuksen valmiiksi, järjestimme suuren tapahtuman, jossa yli 100 pyöräilijää kävi huoltamassa pyöriään. Tämä olikin mainio testi prototyypillemme, sekä osoitus siitä, että tarjoamaamme palvelua todellakin tarvitaan. Niinpä HoT Bike Centersaikin jatkoa vielä koko kesäksi. Prototyyppimme pääsi siis todelliseen käyttöön hyödyttämään alueen pyöräilijöitä.

Kuva 14

Kesän ajan keskus on ollut auki kahtena iltapäivänä viikossa, ja itsepalveluhuollossa on käynyt yhteensä 125 vierailijaa. Käyttäjien kanssa keskustelut ja toiminnan havainnointi on tarjonnut jatkuvasti uusia ideoita ja näkökulmia Pyöräkeskus-toiminnan kehittämiseen. HoT Bike Center on toiminut myös demotilana, jossa konseptia on voitu esitellä useille tahoille, jotka voisivat innostua viemään ideaa eteenpäin.

Uskonkin vahvasti, että HoT Bike Center projekti ei suinkaan pääty tähän kesään, vaan tulemme näkemään sen tulokset kaupunkien palvelutarjonnassa lähitulevaisuudessa!

Veera Suomalainen

HoT Bike Center löytyy Urban Millin  360-panoraamasta: http://www.tulirautaphotography.com/wp-content/uploads/2013/03/um2/umill613.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s