Otaniemi – Keilaniemi: Kaupunkisuunnittelulautakunnan teesit ja jatkotoimenpiteitä ohjaavat muut linjaukset

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta piti 18.4.2013 työseminaarin Urban Millin tiloissa ja tuella. Seminaariesitysten ja pöytätyöskentelyn perusteella on laadittu ja julkaistu muistio, joka ohjaa kaupunkisuunnittelun tulevien päätösten valmistelua.  Muistiota laadittaessa on lisäksi hyödynnetty kaupungin eri hallintoelinten aikaisempia päätöksiä, kaupunkikehitysyksikön vuonna 2012 tuottamaa Otaniemi-visiota, kaupungin muita asiakirjoja, Energizing Urban Ecosystems EUE–tutkimusohjelman tuotoksia sekä muiden toimijoiden tästä alueesta tuottamia selvityksiä ja suunnitelmia. muistion väliotsikot on muokattu työseminaarin teemojen perusteella.

Otaniemi-vision esipuheessa kaupunki toteaa, että visiotyön aikana ”on käynyt selvästi ilmi, että yhteisen linjan puuttuminen tai kykenemättömyys siihen sitoutumiseen nähdään suurimmiksi esteiksi innovaatiokeskittymän kehittymiselle”. Tämä on käynyt ilmi myös kaupunkisuunnittelussa. Vaikka eri tahot ovat yksimielisiä perustavoitteista, niin samoja haasteita käsitellään yhä uudelleen ja samat linjaukset määritellään moneen kertaan. Selkeä kaikkien toimijoiden yhteinen ohjelma puuttuu.

Lautakunnan työseminaarin tavoitteeksi oli asetettu saada aikaan tarvittavat elementit lautakunnalle ja kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle päätöksiin ja toimenpideohjelmaan, joiden avulla kyetään yhteisin toimenpitein etenemään kaupungin tätä aluetta koskeviin strategisiin tavoitteisiin. Muistio ja sen perusteella tehtävät päätökset palvelevat sekä kaavoituksen tarpeita että kaupungin ja muiden toimijoiden yhteisen toimenpideohjelman laatimista ja toimeenpanoa.

Lue koko muistio täätlä: Otaniemi – Keilaniemi- Kaupunkisuunnittelulautakunnan teesit ja jatkotoimenpiteitä ohjaavat muut linjaukset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s