Urban Millin pioneeritoimijoita valittu Suomen Akatemian huippuyksikköön

Suomen Akatemia on valinnut uudet huippuyksiköt ohjelmakaudelle 2014 – 2019. Mukaan valittiin 14 yksikköä, joissa työskentelee tutkimusryhmiä 12 yliopistosta tai tutkimuslaitoksesta. Kauden kolmelle ensimmäiselle vuodelle rahoitusta yhteensä 45 miljoonaa euroa. Valitut yksiköt edustavat oman alansa tutkimuksen kansainvälistä kärkeä. Huippuyksikköhakuun tuli yhteensä 128 aiehakemusta, joista varsinaiseen hakuun kutsuttiin 34 hakijaa. Hakemukset arvioitiin kansainvälisissä arviointipaneeleissa.

Aalto-yliopisto on mukana Juha Hyypän (Geodeettinen laitos) johtamassa Laserkeilauksen huippuyksikössä, jossa tutkimukseen osallistuu TkT Hannu Hyypän johtama tutkimusryhmä Insinööritieteiden korkeakoulusta ja prof. Markus Holopaisen ryhmä HY:stä ja aka.prof. Kostamovaaran ryhmä Oulun Yliopistosta.

Hannu Hyypän ryhmä on myös Urban Millin pioneeritoimija. RYM Oy:n Energizing Urban Ecosystems -tutkimusohjelmassa ryhmä vetää alueellisen tietomallintamisen osa-aluetta.

Linkki Akatemian uutissivulle: http://www.aka.fi/fi/A/Suomen-Akatemia/Mediapalvelut/Tiedotteet1/Suomen-Akatemia-valitsi-14-uutta-tutkimuksen-huippuyksikkoa/

Linkki Aalto-yliopiston uutissivulle: http://www.aalto.fi/fi/current/news/view/2013-06-04/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s