Innovation Garden –alue loistokas malli uudenlaisesta tilasta

EU on matkalla kohti älykästä erikoistumista, joka hyödyntää alueiden monimuotoisuutta ja vahvistaa niille omaleimaista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osaamista. Näin on mahdollista luoda vahvoja alueellisia toimijoita, jotka pärjäävät yhä kovenevassa kilpailussa. Resurssien ollessa rajalliset tämä tarkoittaa myös yhteistyön syventämistä niin alueellisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Miten päästä älykehityksen edelläkävijäksi? Mikä on paikallisten alueiden rooli? EU-alueiden päättäjät pohtivat näitä kysymyksiä. Huhtikuisessa tilaisuudessa, Espoon Otaniemessä, lähes sata EU:n Alueiden komitean tutkimus- ja koulutusasioita käsittelevän valiokunnan, EDUCin, jäseninä olevaa maaherraa, kaupunginjohtajaa ja muuta aluepäättäjää.  Urban Mill oli yksi tutustumiskohde.

Tilaisuudesta Aalto-yliopistossa vastannut  Alueiden komitean jäsen Markku Markkula johdatti yleisön virtuaalimaailman keinoin siihen, miten innovatiivisuus näkyy tällä hetkellä Helsingin metropolialueella.  Seminaariyleisö sai vierailla virtuaalisesti mallinnetussa Otaniemessä, jonka innovatiivista toimintaa esiteltiin mm. Design Factoryn ja Start up Saunan kautta.

markku_markkula_kuva_tuula_palaste.jpg

Esimerkkinä konkreettisesta tilasta, jossa on mahdollisuus luoda uutta tuotiin esille Aallon Innovation Garden –alue. Alueella sijaitsevat Aalto Design Factory, Start up Sauna ja vasta perustettu Urban Mill, joka kokoaa yhteen kaupunkikehityksen tutkimustoimintaa sekä joka paikassa läsnä olevan tietotekniikan, urbaanit palvelut, ja niiden tutkijat ja käyttäjät.

EU:n aluepäättäjät tutustuivat myös käytännössä Aallon Innovation Garden –alueen toimintaan. Muita erityistä ihastusta herättäneitä vierailukohteita olivat AppCampus ja Rovio. Kokonaisuus herätti paljon positiivista huomiota EU-vieraiden keskuudessa, ja nähtiin esimerkkinä siitä, minkälaista osaamista voidaan viedä maailmalle. Yleinen toteamus olikin ”nyt oivallan mikä innovaatioekosysteemi on”.

Lue lisää Aallon sivuilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s