Aalto kutsuu aamiaistilaisuuteen: Yritysten ja yliopistojen yhteistyön kehittäminen opetuksessa 4.5.2017 klo 8-9.30

Edelleenvälitettynä Aalto-yliopiston kutsu:

Diplomityö- ja harjoittelupaikkoja – Haasteena erityisesti ulkomaiset opiskelijat

4.5.2017 klo 8.00 – 9.30 (aamiaistarjoilu alkaa klo 7:30) Harald Herlinin Oppimiskeskus, Aalto-yliopisto, Otaniementie 9, 01250 Espoo

Aivovientiä kauhistellaan, mutta osaammeko vastavuoroisesti hyödyntää aivotuontia? Voisiko kansainvälisistä verkostoista ja eri kulttuurien ymmärtämisestä olla hyötyä yrityksellesi? Aalto-yliopisto urakoi hartiavoimin kouluttaessaan Suomelle tulevaisuuden pelinrakentajia, joista jo n. 20% on kansainvälisiä opiskelijoita. Valitettavan monella heistä on kuitenkin vaikeuksia löytää harjoittelu- ja diplomityöpaikkoja Suomesta. Tervetuloa aamiaisen merkeissä keskustelemaan kanssamme uusista tavoista tehdä yhteistyötä, jotta entistä suurempi osa kansainvälisistä opiskelijoista jäisi Suomeen joko kokonaan tai ainakin riittävän pitkäksi aikaa tärkeiden verkostosuhteiden muodostumiseksi.

Keskustelutilaisuuden avaa Nokian sekä F-Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Tietotekniikan laitoksen nykytilannetta valottaa professori Petri Vuorimaa ja tämän jälkeen Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Eero Eloranta esittelee minkälaisia ratkaisuja Aallossa on mietitty asiaan. Lopuksi keskustellaan ja kootaan ajatukset yhteen käytännön toimenpiteiksi.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen tämän linkin kautta viimeistään ti 2.5. TERVETULOA!

Eero Eloranta
Vararehtori, Opetus
Aalto-yliopisto

Lisätietoja: Terhi Kajaste, terhi.kajaste(at)aalto.fi, +358 50 327 5299

Read in English:

Tackling the challenge of master’s thesis projects and work placements – Special concern: international students

May 4, 2017 at 8 – 9.30 am (breakfast served starting at 7.30 am) Harald Herlin Learning Centre, Aalto University, Otaniementie 9, 01250 Espoo

Many are worried about brain drain, but are we equipped to make use of its opposite, brain gain? Could international networks and intercultural understanding benefit your company? Aalto University is working hard to educate future game changers, of which as many as 20% are international students. Unfortunately, too many international students have difficulties finding work placements or companies offering master’s thesis projects.

Please join us for a working breakfast to discuss new ways of collaborating to ensure that an increasing share of international students stay in Finland either for good or for long enough to establish important networks.

The opening remarks of the event will be made by Risto Siilasmaa, Chair of the Board of Directors at both Nokia and F-Secure. To shed light on the current situation at Aalto University, Professor Petri Vuorimaa from the Department of Computer Science will tell us about the state of affairs at his department, while the Aalto University Vice President for Education Eero Eloranta will share some ideas for tackling the master’s thesis and work placement challenge at the university level. After these talks, we will discuss the issue together and convert our ideas into practical measures.

Please click here to register latest on May 2nd.

WELCOME!

Eero Eloranta
Vice President for Education
Aalto University

For more information: Terhi Kajaste, terhi.kajaste(at)aalto.fi, +358 50 327 5299

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s