Markku Markkula EU:n Alueiden komitean 109. täysistunnossa: Vahva teollinen perusta EU:n kilpailukyvyn kulmakivi

Espoon kaupunginvaltuuston jäsenen ja Aalto-yliopiston johdon neuvonantajan Markku Markkulan (EPP) valmistelema lausunto Euroopan komission teollisuuspolitiikkapaketista hyväksyttiin keskiviikkona EU:n alueiden komitean täysistunnossa.

– Vahva teollinen perusta on ensiarvoisen tärkeä Euroopan kilpailukyvylle ja vakaalle kehitykselle; Markkula totesi.

– Etusijalle on asetettava teollisuuden innovointivalmiuksien parantaminen ja olemassa olevan huippuosaamisen hyödyntäminen.

Teollisuuden osuus EU:n viennistä on yli 80 prosenttia ja yksityisestä tutkimuksesta ja innovoinnista 80 prosenttia. Lähes joka neljäs yksityisen sektorin työpaikka on teollisuudessa ja edellyttää usein korkeaa ammattitaitoa. Jokainen valmistusteollisuuden uusi työpaikka synnyttää 0,5–2 työpaikkaa muille aloille.

-Teollisuus on paljon enemmän kuin perinteinen valmistusteollisuus, jota sillä tyypillisesti tarkoitetaan, ja teollisilla prosesseilla ja ekosysteemeillä on laajat vaikutukset koko yhteiskuntaan.Komission valmistelussa olevalla 300 miljardin euron investointipaketilla voi olla arvaamattoman suuret vaikutukset taloudelliseen kasvuun ja työllisyyteen, kunhan investointeihin yhdistetään mittava innovaatio- ja yrittäjyystoiminta,Markkula korosti.

Toimittanut: Leena Jokiranta

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s