Otaniemen metroasemasta innovatiivinen ja elämyksellinen kokemus matkustajille

ESPOO TIEDOTTAA 14.10.2014

Otaniemen metroasemasta innovatiivinen ja elämyksellinen kokemus matkustajille

Espoon kaupunki on antanut Aalto-yliopiston PdP-kurssin opiskelijatiimille Otaniemen metroaseman käyttäjäkokemuksen suunnittelun. Otaniemen Aalto-yliopiston metroasemaa käyttäville halutaan antaa innovatiivinen ja elämyksellinen kokemus. PdP- eli Product Development Project -kurssin opiskelijatiimiin kuuluu yksitoista eri alan opiskelijaa, jotka edustavat kahdeksaa kansallisuutta ja neljää maanosaa.

Aalto-yliopiston metroasema on tärkeä sisäänkäynti Otaniemeen. Tavoitteena on luoda aseman yhteyteen urbaani keskus sekä hyödyntää innovatiivisia ratkaisuja päästöttömästä, metroasemaan sujuvasti yhdistyvästä kampus- ja liityntäliikenteestä. Metrosta ulos Otaniemeen tulevalle halutaan antaa kokemus, että hän on tullut innovatiiviseen ja elämykselliseen paikkaan, jossa tiede, taide, talous ja kansainvälisyys kukoistavat.

– Uskon, että näillä lahjakkailla opiskelijoilla on uusia rohkeita ja oivaltavia ratkaisuja, joilla voimme vauhdittaa koko alueen kehitystä ja kilpailukykyä. Saimme upean kansainvälisen opiskelijatiimin osaamisen ja luovuuden käyttöömme, iloitsee elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Opiskelijatiimin vetäjä Pekka Siika-ahon mukaan tehtävänannon avoimuus ja ihmisläheisyys herättivät tiimin kiinnostuksen projektia kohtaan.

– On innostavaa suunnitella jotain, mikä parantaa tuhansien ihmisten päivittäistä työmatkakokemusta. Myös mahdollisuus oman kädenjäljen näkemiseen Espoon kaupunkikuvassa on suuri motivaattori, Siika-aho sanoo.

Espoon kaupungilla on tavoitteena entistä useammin tarjota ulkopuolisille kumppaneille aito mahdollisuus osallistua kaupungin kehittämiseen.

– Espoo aikoo jatkossa tuotteistaa ongelmiaan ja haasteitaan ja tarjota niitä oppilaitosten, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneidensa ratkaistaviksi. PdP-yhteistyö on yksi esimerkki tästä, kiteyttää elinkeinojohtaja Antola.

Eri alojen opiskelijoita yhdistävää Aalto-yliopiston PdP-kurssia on toteutettu vuodesta 1997 alkaen. Useat nimekkäät yritykset ovat antaneet projektejaan kurssilaisten toteutettaviksi. Tähän mennessä PdP-kurssilaiset ovat toteuttaneet yli 200 projektia. Espoon kaupunki on mukana ensimmäistä kertaa.

Otaniemen metroasema avaa oven Espoo Innovation Gardeniin

Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueelle sijoittuu Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä. Aluetta ja sen vilkasta toimintaa kuvaa nimi innovaatiopuutarha, Espoo Innovation Garden.

Sillä kunnioitetaan myös alueen kulttuuriperintöä, Tapiolan puutarhakaupungin arvoja. Yhdessä tekeminen on yksi Espoo Innovation Garden -teeman kantavista ajatuksista.

Espoo Innovation Garden – Innovaatipuutarha – oli Espoon kärkenä, kun se yhdessä kumppaneidensa kanssa haki Euroopan innovaatiopääkaupunki -palkintoa Euroopan komission järjestämässä innovaatiopääkaupunkikilpailussa.

Keväällä 2014 ratkenneessa kilpailussa Espoo sijoittui kuuden finalistin joukkoon. Kilpailussa oli mukana 58 Euroopan kaupunkia.

Lisätietoja:

Elinkeinojohtaja Tuula Antola, p. 043 8246 393

Länsimetron Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen, p. 050 347 1558

Opiskelijatiimin johtaja Pekka Siika-aho, p. 041 525 8091

Lisätietoa Aalto-yliopiston PdP-kurssista: pdp.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s