Urban Mill mukana kansallisessa etätyöpäivässä 18.9.2014

Suomi haastetaan mukaan Kansalliseen etätyöpäivään 18.9. – teemana Työn uusi johtajuus

Microsoft ja Työterveyslaitos järjestävät jo neljättä kertaa Kansallisen etätyöpäivän torstaina 18.9.2014. Etätyöpäivän suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna peräti 23 982 suomalaista ja 714 organisaatiota osallistui kampanjaan. Tänä vuonna etätyöpäivän teemana on Työn uusi johtajuus, sillä kannustavien etätyölinjausten ja hyvän esimiestyön ohella etätyö edellyttää kykyä oman työn johtamiseen ja monimuotoiseen yhteisöllisyyteen. Ilmoittautumisen etätyöpäivään voi tehdä osoitteessa http://www.etatyopaiva.fi.

Etätyö lisääntyy suomalaisorganisaatioissa kovaa vauhtia. Viime vuonna etätyöpäivän yhteydessä selvitettiin henkilöstöjohtajien näkemyksiä etätyön tekemisestä ja sen edellytyksistä. Etätyöbarometrissa nousi kirkkaasti esiin tarve kehittää yhteisiä pelisääntöjä ja uudenlaista johtamista. Tänä vuonna etsitäänkin eläviä esimerkkejä etätyön johtamisesta ja jaetaan parhaita käytäntöjä.

”Etätyö ei kysy aikaa, paikkaa tai määrämuotoisuutta. Parhaimmillaan etätyö nostaa sekä organisaation tuottavuutta että henkilöstön hyvinvointia. Samalla etätyö edellyttää meiltä kaikilta sopeutumista ja uuden oppimista. Joustavan etätyökulttuurin rakentaminen vaatii uudenlaista johtamista ja yhteistä keskustelua. Tänä vuonna kampanjassa tarkastellaankin erityisesti etätyön johtamista – niin yksilön, esimiestyön kuin tiimien näkökulmasta”, sanoo Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Sanna Lindner.

”Esimiehellä on keskeinen rooli etätyön edistäjänä ja suunnannäyttäjänä. Etäinen työnjohtaja ei voi olla hyvä etätyönjohtaja. Uuden aikakauden esimies on läsnä ja tavoitettavissa – ajasta ja paikasta riippumatta”, painottaa Sanna Lindner.

Kohti uudenlaista johtajuutta

Etätyö nostaa johtamisen vaatimuksia ja laajentaa käsitettä kohti jaettua johtajuutta. Tällöin vastuu johtamisesta on paitsi esimiehellä, myös yhä suuremmissa määrin itse työntekijällä ja tiimillä. Työntekijän tulee osata johtaa omaa työtään ja sopia asioista yhdessä kollegoiden kanssa. Etätyö myös rakentaa uudenlaista yhteisöllisyyttä, joka ei perustu niinkään kiinteään fyysiseen ympäristöön vaan aktiiviseen vuorovaikutukseen. Tätä tukevat kehittynyt tieto- ja viestintäteknologia ja yhteisölliset palvelut.

”Etätyökeskustelussa on kenties liikaa korostunut yksilön näkökulma. Tällöin etätyössä ”selviytyminen” on jäänyt paljolti työntekijän itsensä kannettavaksi. Onkin tärkeää kysyä, mitkä ovat työnantajan, johdon ja esimiehen sekä työyhteisön tavat tukea ja edistää fiksua työskentelyä työpaikan ulkopuolella. Ensimmäinen askel on yhteisten pelisääntöjen luominen”, sanoo erikoistutkija Seppo Tuomivaara Työterveyslaitokselta.

Tietoliikennekonserni DNA on myös tänä vuonna vahvasti mukana kampanjassa. Yhtiö tunnetaan mutkattoman työkulttuurin edelläkävijänä. Mobiilityöpisteissä työskentelevä henkilöstö päättää itse työnteon paikan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa. Toimintamalli on saanut henkilöstöltä erittäin positiivisen vastaanoton.

Kansallinen etätyöpäivä järjestetään Suomessa jo neljättä kertaa. Kyseessä on Työterveyslaitoksen ja Microsoftin yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on edistää etätyötä ja liikkuvaa työtä. Toisena päävastuullisena kumppani toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa Työterveyslaitos, jonka tehtävä on edistää työhyvinvointia. Ensimmäiset kolme vuotta toinen hankkeen pääkumppaneista oli Suomen Ympäristökeskus, joka jatkaa mukana kampanjan kumppaniverkostossa.

Osallistu – ilmoittautuminen on alkanut

Ilmoittautuminen kampanjaan on alkanut tänään 22.5. osoitteessa http://www.etatyopaiva.fi.

Lisätietoja

Jaana Vuori, markkinointiviestintäjohtaja, Microsoft Oy
p. 040 515 5212, jaana.vuori@microsoft.com

Kristiina Kulha, viestintäpäällikkö, Työterveyslaitos
p. 040 548 6914, kristiina.kulha@ttl.fi

Kansallinen etätyöpäivä

Kansallinen etätyöpäivä on Työterveyslaitoksen ja Microsoftin yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on edistää etätyötä ja liikkuvaa työtä. Kampanjan osallistujamäärä oli ensimmäisenä vuonna 10 300 ja kasvoi viime vuonna lähes 24 000:een. Etätyöpäivää vietetään Liikkujan viikolla 16.–22.9.2014. Kansallisen etätyöpäivän sivuilla kerrotaan kampanjan edistymisestä. Sivuilta löytyy myös kiinnostavia edelläkävijätarinoita ja vinkkejä etätyön edistämiseen. Kampanjaa voi seurata myös Facebookissa www.facebook.com/kansallinenetatyopaiva ja Twitterissä #etatyopaiva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s