Suomessa suunniteltu kapselihotelli aikoo mullistaa Helsingin majoitustilanteen

Yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa suunniteltu ja Urban Millissä protottu majoituskapselikonsepti  on muotoiltu vastaamaan pohjoismaisia tarpeita. Suomalainen kasvuyritys tähyää vientimarkkinoille päivittämällä japanilaisen kapselihotellikonseptin 2010-luvulle.

Kotimainen kasvuyritys Kapseli Oy tuo markkinoille modernisoidun yöpymismoduulin edulliseen hotellimajoitukseen. Yrityksen muotoilukeksintöön pohjautuvia hotellipalveluja on tarkoitus tarjota Helsingin keskustassa vuoden loppuun mennessä. Kapseli etsii nyt yhteistyökumppaneita majoitusmarkkinoiden rohkeaan uudistamiseen.

Kapseli-press 011

Suomalainen yritys on mukauttanut edullisen kapselihotellikonseptin eurooppalaisiin tarpeisiin. Yhdessä Aalto-yliopiston kanssa kehitetty majoituskapseli on muotoiltu vastaamaan pohjoismaisia tarpeita. Kotimainen yöpymismoduuli on muotoilutuote, joka puhtaanapitokeksinnön, ilmastoinnin ja äänieristyksen avulla pyrkii päivittämään Japanissa 80-luvulla yleistyneen kapselihotellimajoituksen nykypäivään.

Inspiraationi kehittää moderni majoitusmoduuli lähti tutkimusmatkastani Japanin kapselihotelleihin. Ajan hammas ei ole kohdellut Japanin halpahotelleja hyvin, mutta nykyteknologialla ja suomalaisella muotoiluosaamisella pystyimme ratkaisemaan sinänsä hyvän idean puutteet mm. ergonomiassa ja ylläpitotyössä”, yrityksen toimitusjohtaja Lilja Tamminen kertoo.

Tilapäismajoituksessa piilee mahdollinen vientituote, sillä yöpyminen ja lepo on tärkeä osa palvelukantaa kaikissa ympärivuorokautista elämää pursuavien ja kasvavien kaupunkien keskustoissa. Kapselihotellimajoitus on hyvä kilpailija hostelleille kun kuluttaja haluaa siistin, turvallisen ja yksityisen tilan levätä ja palautua arjen tai matkustamisen koettelemuksista.

Kapseli-press 017

Inspiraationi majoituslaitteen kehittämiseen ilmestyikin ensimmäisen sukupolven japanilaisten kapselihotellien keskeneräisestä toteutustavasta. Korjaamalla kapselimajoituksen ongelmat paikkaamme selkeän puutteen modernin länsimaisen kaupunkitilan palvelutarjonnassa”, toteaa Tamminen.

Kapselihotelli on vahva haastaja nuorekkaiden budjettituristien suosiota nauttiville hostelleille. Kapseli on ratkaisu omaa rauhaa etsiville sekä yöpymistä että pikaisempaa lepoa tarvitseville.

Teknologiajohtaja Teemu Pyyluoma on ylpeä yrityksen visiosta. “Hygienian ja tilankäytön ratkaisumme avartaa Aasian suurkaupunkeihin tarkoitetun pikamajoituksen pohjoismaalaiseen mukavuustasoon.”

Pyyluoma kertoo Kapseli Oy:n markkinatutkimusten osoittavan mistä kenkä puristaa majoitusbisneksessä. “Panostamalla kustannustehokkuuteen Kapselihotellin tilankäytössä ja ylläpitotyössä olemme mahdollistaneet edullisen ja siistin majoituksen kaupunkikeskustoissa. Kohderyhmämme osaavat vaatia myös varustelutasoa. Nopea nettiyhteys ja laitteiden latausmahdollisuus ovat meille itsestäänselvyys.”

Noin 28 euroa per yö Helsingin ydinkeskustassa. Uskon kuluttajien ottavan meidät vastaan kiinnostuneina”, Tamminen valottaa.

Lisätietoja antavat:

Lilja Tamminen, toimitusjohtaja, lilja(at)kapseli.eu 0402477928
Teemu Pyyluoma, teknologiajohtaja, teemu(at)kapseli.eu

http://kapseli.eu/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s