RYM-tulokset herättivät huomiota Kööpenhaminan CIB-konferenssissa

RYM:n eri tutkimusohjelmien (Sisäympäristö, PRE ja EUE) tulokset olivat monipuolisesti ja raikkaasti esillä Kööpenhaminassa 21.-3.5.2014 pidetysssä CIB-konferenssissa “Using Facilities in an Open World Creating  Value for all Stakeholders”.

“Useampaa konferenssipaperia pyydettiin julkaistavaksi Facilities-lehteen. Suomalainen panos oli vahva ja se sai positiivista palautetta myös edelläkävijänä”, Suvi Nenonen Aalto-yliopistosta kertoo.

Kokemuksellisuus kiinnostaa

Arkkitehti Sari Tähtinen käsitteli aluekokemusta 6T-mallia soveltaen. Mallilla analysoidaan ei-mitattavissa olevia tilakokemuksia ja sisäympäristötekijöitä. “Olin iloinen saamastani positiivisesta palautteesta, joka samalla linkitti tutkimuksemme laajempaan keskusteluun alueellisesta toimitilajohtamisesta (Urban FM)”, Tähtinen toteaa.

Kokemuksellisuus oli esillä myös tutkija Inka Kojon artikkelissa Aalto Design Factorysta. Inka kuvasi co-working-konseptia akateemisessa instituutiossa. Norjalainen professori Hansen kiinnostui 6T-mallista ja totesi siinä olevan paljon potentiaalia Usability of Workplaces -tutkimusryhmälle CIB-verkostossa.

Useampi vaihtoehtoinen oppimisympäristö ja niiden kehittäminen oli esillä tohtorikoulutettava Eelis Rytkösen artikkelissa. Myös laboratorioiden käytettävyyteen pureuduttiin Jyrki Yläoutisen väitöskirjatyön ensimmäisessä paperissa.  He molemmat olivat tyytyväisiä konferenssipäivien tarjoamiin verkostoitumismahdollisuuksiin.

Monialaisuus toteutuu

Kasvatuspsykologian tohtoriopiskelija Niclas Sandström esitteli Minerva-toria, Helsingin yliopiston muunneltavaa ja vuorovaikutteista oppimisympäristöä, ilmiöpohjaisen oppimisen ja tilan käytettävyyden kannalta. Empiirinen aineisto oli kerätty opiskelijoilta.

Sandström oli innostunut uudesta tieteellisestä foorumista, jossa yhdistyivät arkkitehtuurin, kiinteistöjohtamisen ja toimitilajohtamisen näkökulmat. “Tilaisuudessa monialaisuus toteutui monella tavalla, niin yhteisessä esittämisessä kuin alat ylittävässä keskustelussa.”

Ei pelkästään tutkijan äänellä – eikä yhden ohjelman voimin

Osana EUE-ohjelmaa esiteltiin havaitun turvallisuuden näkökulmia luotaimen avulla kerättynä.  Tämä paperi oli kirjoitettu yhteistyössä Kone Oyj:n kanssa. Senaatti Kiinteistöt olivat mukana Tuuli Jylhän ja Heidi Rasilan PRE-ohjelman ModelNova-tutkimukseen pohjautuvassa paperissa, joka käsitteli kokonaisvaltaista kestävää kehitystä ja työympäristöjohtamista. Myös Tuuli Jylhän toinen esitys palveluprosessien tehokkuuden illuusiosta herätti paljon keskustelua.

Suomalaiset kirjoittajat olivat mukana myös Melbournen yliopistossa toimivan Chris Heywoodin esityksessä, joka käsitteli organisaation muutosta ja muuttoa. Chris iloitsee jatkuvasta ja saumattomasta tutkijavaihdosta Melbournen yliopiston ja Aalto-yliopiston välillä.

Kööpenhaminan konferenssin monialainen tutkimus- ja kirjoitusprosessi huipentui professori Alexanderin vetämään paneelikeskusteluun, jossa esille nousivat varsinkin tulosten soveltaminen ja yhteisöllinen oppiminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s