Espoo vahvasti ehdolla Euroopan innovaatiopääkaupungiksi

Espoon kaupunki on vahvasti ehdolla Euroopan ensimmäiseksi innovaatiopääkaupungiksi. Euroopan unioni tekee valintansa maaliskuussa ja Espoo on kuuden finalistin joukossa. Kaikkiaan nimitystä tavoitteli lähes 60 eurooppalaiskaupunkia.

Hakemuksen kärkenä on Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueelle sijoittuva Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä, Espoo Innovation Garden. Se kehittyy ja kukoistaa T3-ajattelun pohjalta, jossa tiede, talous ja taide kohtaavat. Alueen tiede- ja tutkimusyhteisö, yritykset, kulttuuritoimijat, kaupunki ja kaupunkilaiset rakentavat poikkeuksellista kokonaisuutta yhteistyössä.

Dia1

– Valinta finalistikaupunkien joukkoon on Espoolle ja koko Suomelle hieno saavutus. Se on osoitus siitä, että kaivattua tekemisen intohimoa, halua, tahtoa ja yhdessä tekemisen asennetta löytyy, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Nousu finalistikaupunkien joukkoon vahvistaa Espoon mainetta ja lisää Suomen houkuttelevuutta kansainvälisessä kilpailussa yritysten sijoittumisesta ja osaavista ihmisistä.

Euroopan komission tavoitteena on edistää innovaatiopääkaupungilla Euroopan innovaatiotoiminnan profiilia ja kehittämistä. Parhaimmaksi katsottu kaupunki palkitaan 500 000 eurolla ja sitä käytetään kansainvälisenä esimerkkinä.

Kansainvälinen asiantuntijapaneeli haastattelee finalistikaupunkeja Brysselissä tällä viikolla, ja valinta ensimmäiseksi Euroopan innovaatiopääkaupungiksi julkistetaan maaliskuussa.

T3 Innovaatiopuutarha

YHTEYDENOTOT:

kansainvälisten asioiden koordinaattori Glenn Gassen, 043 824 7640

Uutinen Espoon sivuilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s