Kettil Cedercreutz: Theory and practice as university strategy, Mon 9.12. 10 am

Tervetuloa kuulemaan vierailuesitelmää professori Kettil Cedercreutz: Teoria ja käytäntö yliopiston strategiana, Theory and practice as university strategy

ma 9.12. klo 10, Finlandia-kokoustila, Lämpömiehenkuja 2, Otaniemi

Professori Kettil Cedercreutz Cincinnattin yliopistosta vierailee Aallossa 9.-10.12.2013. Professori Cedercreutz johtaa Cincinattin yliopistossa ’Professional Practice and Experiential Learning’ -yksikköä ja pitää 9.12. klo  10.00 vierailuesitelmän teorian ja käytännön kohtaamisesta erityisesti Cincinnattin yliopiston strategiassa. Paikka on Lämpömiehenkuja 2, Finlandia-kokoustila,   esitelmän tiivistelmä alla.

Tilaisuus professori Cedercreutzin alustuksella ja jatkuu keskustelun muodossa. Tilaisuuden isäntänä toimii vararehtori Ilkka Niemelä. Tilaisuuden kieli on suomi/englanti.  Tilaisuuden kesto on noin 1.5 tuntia, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua omakustanteiseen lounaaseen Calori-ravintolassa, Lämpömiehenkuja 2:ssa yhdessä professori Cedercreutzin kanssa.

Lämpimästi tervetuloa!   Ilkka Niemelä

Ilmoittautumiset pia.holmberg@aalto.fi <mailto:pia.holmberg@aalto.fi>

Tiivistelmä:

’The University of Cincinnati (UC) soveltaa strategiaa, joka nojaa symmetrisesti teoriaan ja käytäntöön. Yliopistossa yhdistyy 440 miljoonan dollarin tutkimusbudjetti Yhdysvaltain suurimpaan julkirahoitteiseen kooperativiiseen opetusjärjestelmään, jonka  kolme pilaria ovat Design, Engineering, ja Business. Yliopisto on viimeisen kymmenen vuoden aikana panostanut miljardin kampukseen. Strategian seurauksena kaikki varteenotettavat laatumittarit ovat kohentuneet. UC:n opiskelijamäärä on tämän seurauksena  kasvanut 30,000 runsaaseen 43,000 opiskelijaan.  UC:n haasteet ovat pitkälti samansuuntaiset kuin Aalto-yliopiston. Kysymyksenä on, miten kehittää organisaatiota ympäristössä, jossa akateemiset ja teolliset arvostukset voivat olla jokseenkin erilaiset.’

Puhuja:

Professori Kettil Cedercreutz, Ph.D. valmistui TKK:sta (DI, valmistustekniikka ja teollisuustalous) vuonna 1984. Hän on vuodesta 2001 lähtien johtanut University of Cincinnattin the Division of Professional Practice and Experiential Learning -yksikköä, joka yhteistyössä 1,800 yrityksen kanssa tuottaa yli 5,000 ohjattua harjoittelurupeamaa vuodessa. Cedercreutzin erikoisalana on valmistustekniikka (Professor of Mechanical Engineering Technology). Hänen väitöskirjansa (Higher Education Administration) käsitteli kokeellisen oppimisen arviointia tilastollisin menetelmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s