SOTE-päättäjät ALV:n sohvilla

Active Life Village järjesti tutustumistilaisuuden kuntien SOTE-päättäjille ja avainhenkilöille 25.9.2013 Urban Millissä. Tilaisuudessa esiteltiin yhteistyössä Pyhtään kunnan kanssa kehitettyä Hyvinvointilainaamoa, joka tarjoaa kuntalaisille helpon mahdollisuuden tutustua uusimpiin hyvinvointia edistäviin tuotteisiin ja palveluihin.

Hyvinvointilainaamo on käytössä jo Pyhtäällä ja Espoossa, joissa ikäihmiset ja muut omasta terveydestään kiinnostuneet voivat tutustua ‘hyvinvointilaatikon’ tuotteisiin kirjastoissa olevissa esittelypisteissä.

Mikäli laitteita haluaa lainata omaan käyttöönsä, kirjastosta voi lainata itselleen oman hyvinvointilaatikon, jossa on mm. Pieni piiri-tablettitietokone videopuheluita varten, Kuinka voin-palvelu, jonne voi kirjata esimerkiksi verenpaine tai muita terveystietoja sekä Beddit-unisensori, jolla voi seurata omaa nukkumista ja unen laatua.

Läheiset voivat haluttaessa seurata omalta tablettitietokoneeltaan samoja hyvinvointitietoja, vaikka asuisivat kauempana.  Lainaaminen on maksutonta.  Mikäli kokeilu innostaa hankkimaan laitteita itselle pysyvään käyttöön, Active Life Village vuokraa laitteita yksityishenkilöille erillisellä sopimuksella.

ALV_SOTE250913

Paikallaolijat pitivät Hyvinvointilainaamo-konseptia kiinnostavana ja kertoivat ikäihmisten omaisten jo kyselleenkin kunnilta mahdollisuudesta hankkia vastaavia apuvälineitä käyttöönsä.  Anna-Leena Kailio, Pyhtään kotihoidon projektipäällikkö kertoi kuinka pyhtääläiset ikäihmiset osallistuivat konseptin kehittämiseen ja mikä rooli lainaamolla on kunnan kotihoidon palveluvalikoimassa. Omaisten rooli tulee tärkeämmäksi ikääntyvien hoivassa kuntien rajallisten resurssien vuoksi.  Uudet teknologiat ja apuvälineet ovat tervetulleita kunnan palvelujen rinnalle täydentämään ja tukemaan kotona asumista.

Hyvinvointilainaamoon ja siihen liittyviin laitteisiin voi tutustua Active Life Villagen tiloissa Urban Millissä Otaniemessä Espoossa.   Kiinnostuneille voidaan pitää sopimuksesta myös erillinen esittelytilaisuus.

Lisätietoja:   www.activelifevillage.fi <http://www.activelifevillage.fi> tai pasi.peho (at) activelife.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s