Kirjasto Omena toi Hyvinvointilainaamon Espooseen

Urban Millissä tiivistynyt Espoon kaupungin kirjastojen ja Active LIfe Villagen välinen yhteistyö on poikinut uusia tuloksia:

Kirjasto Omenassa aloitti 1.9. toimintansa Hyvinvointilainaamo, Espoon kaupungin ylläpitämä uusi palvelu, joka mahdollistaa uudenlaisen tavan tutustua joustavasti uusimpiin hyvinvointiteknologian ratkaisuihin. Lainaamotoiminta on yhteistyö Espoon kaupungin ja Active Life Village Oy:n välillä: Urban Millissä toimiva Active Life Village Oy tuottaa palvelukokonaisuudet lainaamoon ja sen asiakkaille. Espoon kaupunki fasilitoi lainaamon päivittäistä toimintaa osana kirjastopalveluitaan. Lainaamo on kaupunginkirjastossa nykyisellä sopimuksella kaksi vuotta

Lainaamo koostuu lainattavista laatikoista, jotka sisältävät kotiin kokeiltaviksi hyvinvointia tukevia ja käyttövalmiita laitteita kuten unen laatua mittaava unisensori, turvaranneke ja Pieni piiri-videopuhelut. Lainattavia laatikoita tulee Kirjasto Omenan Kokeilupisteeseen alkuvaiheessa kolme kappaletta ja niiden laina-aika on kuukausi.

0807_hyvinvointilaatikko_4

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Hyvinvointilainaamo on kohdistettu erityisesti seniori-ikäisten kuntalaisten omaisille ja senioreille itselleen. Kaupungin hoivapalvelut markkinoivat lainaamoa potentiaalisille asiakkaille. Toistaiseksi pääkaupunkiseudun ainoa lainaamo on Ompussa.

”Olemme iloisia, että tämä uusi palvelu parantaa asiakkaidemme eli ikäihmisten mahdollisuuksia pitää yhteyttä omaisiinsa, hyvinvoinnin ja terveyden seurantaa ja turvallisuutta.  Hyvinvointilainaamo on erinomainen esimerkki julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä.” toteaa Juha Metso, Espoon perusturvajohtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s