Uusimaa-ohjelma luo kasvualustaa innovatiivisuudelle ja kestävälle kasvulle

”Meidän on luotava kunnon kasvualusta innovatiivisuudelle ja kestävälle kasvulle vähentäen samalla hallinnon taakkaa” , linjaa Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja Markku Markkula blogissaan:

http://uusimaaohjelma.uusimaa-areena.fi/2013/06/20/markku-markkula-aluksi-investointeja-kasvualustaan/

Markkula nosti lähiajan yhteisiksi haasteiksemme neljä teesiä:

  • toteutetaan merkittäviä uudistuksia kokonaisuuksina
  • tehdään innostavasti yhdessä
  • erotutaan muista metropoleista
  • mitataan tuotoksien hyötyä

Meidän on tehtävä valintoja ja luotava kunnon kasvualusta innovatiivisuudelle ja kestävälle kasvulle sekä edellytykset edetä EU-tasolla tunnustetuksi pioneeriksi. Samalla on reippaasti vähennettävä hallinnon taakkaa. Tavoite on, että täällä toimivat ovat haluttuja kumppaneita ja näin saamme tänne tuntuvasti tähänastista enemmän pioneeritoiminnan rahoitusta ja osaamista myös muualta.”

Otaniemen Innovation Garden innostavana esimerkkinä

”Toinen keskeinen linjaukseni on, että keskitymme kärkiin, jotka kokoavat yhteen teemaan sen aiheen parhaita osaajia ja heidän hankkeitaan. Emme keksi itse uutta, vaan keskitymme osaamisen kierrätystalouteen: otamme muualla jo kehitetyn tiedon käyttöön, jalostamme sitä edelleen ja jaamme muille. Hyödynnämme esimerkiksi sitä työtä, jota Aallon uusilla innovaatiotoimilla (Aalto Innovation Garden = Aalto Design Factory, Startup Sauna ja Urban Mill) on tehty.”

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s