Helsinki on Tires –tiimi muutti Milliin

Urban Mill ja Design Factoryn PDP–kurssi aloittivat yhteistyön helmikuun alussa. Ensimmäisenä tiloihimme ehti PDP:n Helsinki on Tires  (HoT) –tiimi.

Tässä intromaili HoT–tiimiltä:

Moikka!
Eli alla HoT:n speksit:
1.Mikä kurssi
Product Development Project eli Aallon maisteritason poikkitieteellinen tuotekehityskurssi, jossa opiskelijat työskentelevät yhteistylkumppaneilta saatujen tuotekehityshaasteiden kanssa ja tarkoituksena on rakentaa toimiva prototyyppi, joka esitellään loppukeväästä.
2. Mikä projekti (*tausta, ongelma, *tavoitteet, aikataulu, *mitä on loppukeväästä tarkoitus demota)
Helsinki on Tires on mukana kehittämässä Helsingistä pyöräilijäystävällisempää kaupunkia suunnittelemalla minkälaisia pyöräpalveluita kaupunki voisi tarjota asukkailleen. Viime kesänä launchattu Pyöräkeskus 1.0 löytyy tällä hetkellä Kampista, mutta kaupunkilaiset eivät ole löytäneet tilaa halutulla tavalla. Tarkoituksena on siis kehittää jo olemassa olevaa konseptia ja viedä pyöräkeskus seuraavalle tasolle. Tavoitteena on tehdä pyöräilystä ”a desirable way of moving across the city”. Kevään lopussa tarkoituksena olisi, että Design Factoryltä löytyy toimiva pyöräkeskus, jonka toiminta voidaan kopioida muualle.
3. Keitä mukana (työryhmä, opettajat, partnerit)
Tiimissä on yhdeksän jäsentä, joista kaksi asuu Ruotsissa ja loput vaikuttavat pääkaupunkiseudun alueella. Poikkitieteellisyyttä ryhmästä löytyy sillä mukana olevat opiskelijat edustavat kaikkia kolmea Aallon osa-aluetta (2x Mechnical Design, 2 x Mechanical Engineering, 1x Industrial Design/Architecture, 1x Business, 1 x Bioproduct Engineering, 1 X Social & Cultural Anthropology, 1x Information Networks)
Kurssia vetää prof. Kalevi Ekman ja assistentteina toimivat Justus Reinikainen ja Peter Tapio.

Sponsorina toimii Helsingin kaupunki ja yhteishenkilönä ovat Tero Santaoja ja Leena Silfverberg.

Lisäksi yhteystyötä on tehty muiden Pdp-ryhmien kanssa.

4. Mitä on jo tehty, mitä seuraavan parin kk aikana tapahtuu
Tähän mennessä tiimi on tehnyt paljon taustatyötä, järjestänyt pyörätapahtuman, kehitellyt konsepteja ja sekä thenyt muutamia harha-askeleita.. Seuraavaksi tarkoituksena olis päästä testailemaan saatuja ideoita oikeassa tilassa ja testata, mitkä komponentit ovat ehdottomia pyöräkeskuksen toiminnan kannalta. Käytönnässä tarkoituksena olisi rakentaa ainakin huoltopiste, joka sisältää pesumahdollisuudet ja varmistaa jotenkin etteivät huoltotarvikkeet lähde kävelemään, tehdä ohjeistukset pyöränhuoltoa ajatellen ja järjestää spring loves bikes -tapahtuma.

5. Lisätiedot
Minulta ja sivuilta:
http://pdp.fi/
http://www.hot.pdp.fi/

yst.terv,

Heidi Tulensalo
050-359 1736
________________________________________

HoT: ”We moved our belongings to the neighbouring building of Aalto Design Factory, where we got a room from the spaces of the Urban Mill -project. We believe that having this space works as a great tool for structuralising ideas concretely, flexibly and cheaply. Therefore, we got of course right away pondering, what will we do with our new estate? Well, right now we have been building cardboard props for prototyping the new center, and inviting people to design it with us in workshops, which we will arrange in the near future.”

http://www.hot.pdp.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s