Kutsu – Aalto Festival: HOOK ’19 -seminaari 8.5.2019 / Invitation to HOOK ’19 seminar at Aalto Festival, 8 May 2019


Aalto-yliopisto kutsuu mukaan seminaariin Dipolissa 8.5. klo 13, jossa aiheena ovat luovien alojen kaupunkialueiden ja yhteisöjen kehittäminen. Pääesiityjinä ovat Satoshi Otomo Muji:lta ja Ellie Schneider Detroitin Design Core:sta.

Welcome to Hook ’19 seminar in Dipoli. The topic is the creative ecosystems and we have great keynote speakers! The seminar is held in English.

Kutsu: Hook’19 osana Aalto Festivalia
keskiviikko 8.5.2019
klo 13.00–17.30 | Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on nyt Otaniemen kampuksella. Tavoitteena on luoda Aalto-yliopiston kampukselle Arabian taideteollisuuskaupunginosaa täydentävä, uusi luovien alojen ekosysteemi, jossa suunnittelualat, taide ja media sekä alojen välinen yhteistyö kukoistaisivat.

Aalto-yliopisto toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Dipoliin kuulemaan pääpuhujiamme ja osallistumaan inspiroivaan keskusteluun. Hook on vuosittainen tapahtuma, joka keskittyy Aalto-yliopiston kampuksen alueelliseen ja yhteisölliseen kehittämiseen yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tämän vuoden teemana on luovat ekosysteemit.

Pääpuhujamme:

Ellie Schneider on toiminnan ja edunvalvonnan johtaja Design Core Detroitissa ja Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön (UNESCO) asianhoitaja Detroitissa. Schneider johti nimeämismenettelyä, jonka kautta Detroitista tuli ensimmäinen ja ainoa kaupunki Yhdysvalloissa, joka sai UNESCOn suunnittelupiirin nimityksen. Nimityksen myötä Detroit liittyi maailmanlaajuiseen 31 designkaupungin verkostoon ja 180 kaupungin verkostoon, joissa keskitytään luovuuden hyödyntämiseen oikeudenmukaisen ja kestävän kehityksen näkökulmista.

Satoshi Otomo on suunnittelu- ja muotoilujohtaja Mujilla, jossa hänen vastuullaan ovat kauneus- ja terveystuotteiden lisäksi myös toimistotarvikkeet. Ennen Mujille siirtymistään Otomo työskenteli mainosalalla. Yhteisöllinen hyvinvointi ja humanitaariset hankkeet ovat myös Mujille tärkeitä. Muji avaa Pohjoismaiden suurimman myymälän Kampin kauppakeskukseen syksyllä 2019 ja etsii myös uusia yhteistyökumppaneita ja yhteistyömahdollisuuksia.

Hook’19 -tapahtuman keskusteluosiossa käsitellään luovien ekosysteemien, yhteisöjen ja paikannuksen ominaisuuksia, luovien paikkojen välistä kilpailua, kohtuuhintaisuuden ja gentrifikaation haastetta, yrityksen ja yliopiston yhteistyömahdollisuuksia ja kaupunkistrategioita, joissa hyödynnetään luovien alojen potentiaalia.

Aalto Festival esittelee Aalto-yliopiston monipuolista osaamista.

Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.webropolsurveys.com/S/014142C248A3E5E3.par

Tervetuloa!

Antti Ahlava, vararehtori, kampuksen kehittäminen, Aalto-yliopisto

Lisätietoja tapahtumasta:
Pirjo Peippo-Lavikka, koordinaattori, johtamisen tukipalvelut, Aalto-yliopisto
pirjo.peippo-lavikka@aalto.fi

READ IN ENGLISH:

Invitation
Hook’19 as part of Aalto Festival 
Wednesday 8 May 2019
At 13.00–17.30 | Dipoli, Otakaari 24, Espoo

Aalto University School of Arts, Design and Architecture is now in Otaniemi, Espoo. Our intention is to grow a new ecosystem of creative fields on our campus focusing on art, design & media, and cross-disciplinary collaboration to complement the ecosystem of arts and crafts located in Arabia.

Aalto University warmly welcomes you to Dipoli for a day of keynote talks and inspiring discussion. Hook is an annual event focusing on the areal and community development of Aalto University’s campus with its collaborators. 

This year, the theme is Towards an Ecosystem of the Creative Fields.

Our keynote speakers:

Ellie Schneider is the Director of Advocacy and Operations at Design Core Detroit, the steward of Detroit’s United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), City of Design designation. Schneider spearheaded the application process for the designation, making Detroit the first and only city in the United States to receive the UNESCO City of Design designation, joining a network of now 31 design cities and 180 cities focused on using creativity as a driver for sustainable and equitable development around the world.   

Satoshi Otomo is Director of Design and Planning in Muji. Otomo worked in advertising before joining Muji, where he is currently involved in designing health & beauty and stationary products. Muji has the best designers of the world for designing its non-labelled merchandise. The Japanese consumerware giant also has a heavy emphasis on social wellbeing and humanitarian projects. Muji is about to open its largest store in Nordic countries in Kamppi shopping centre in Autumn 2019 and is simultaneously seeking for collaborators and coworking possibilities within the area.

The open discussion Hook ’19 addresses such questions as the characteristics of creative ecosystems, communities and placemaking, competition between creative places, the challenge of affordability and gentrification, the possibilities of company-university collaboration and city strategies utilising the potential of creative fields.

Aalto Festival showcases the many talents at Aalto University annually.

Please register through the link: https://www.webropolsurveys.com/S/014142C248A3E5E3.par

Welcome!

Antti Ahlava, Vice President, Campus Development, Aalto University

For more information:
Pirjo Peippo-Lavikka, Coordinator, Leadership Support Services, Aalto University
pirjo.peippo-lavikka@aalto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s