Kehä I Keilaniemessä – hanke käynnistyy: tiedotustilaisuus tiistaina 19.1. klo 18 GTK:lla

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke käynnistyy tammikuussa 2016. Hankkeessa Kehä I siirretään tunneliin maan sisään uuden metroaseman vierelle suunniteltujen tornitalojen vuoksi. Rakennustyöt aiheuttavat joitakin muutoksia liikenteessä ja lähiympäristössä.

Espoon kaupunki aloittaa tammikuussa Kehä I Keilaniemessä -rakennushankkeen yhteistyössä Liikenneviraston kanssa. Urakan toteutuksesta vastaa SRV Infra Oy.

Hankkeessa Kehä I:n liikenne siirtyy betonitunneliin maan sisään. Parantamistoimet palvelevat Kehä I:n kupeeseen Keilaniemen metroaseman viereen kaavoitettujen tornitalojen tarpeita: maan alla suuren maantien melu- ja päästöhaitat jäävät minimiin eivätkä häiritse tulevia asukkaita, ja tilanne myös nykyisen asutuksen kohdalla paranee.

Rakennustyöt tehdään kahdessa vaiheessa. Nyt on alkamassa puolikkaan, eli noin 220 metrin mittaisen tunnelin rakentaminen. Tien ja tunnelin rakennustyöt ovat käynnissä vuosina 2016–2018. Lopullisesta tunnelista on tarkoitus tulla noin 400 metriä pitkä – mutta tunnelin loppuosa ja kaksi muuta tornitaloa rakennetaan vasta myöhemmin.

”Hankkeen tavoitteena on yhdistää Otaniemi, Keilaniemi ja Tapiola yhtenäiseksi kaupunkialueeksi, mahdollistaa asuntorakentaminen elokuussa 2016 avattavan metroaseman viereen sekä sujuvoittaa liikennettä”, sanoo rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare Espoon Kaupunkitekniikan keskuksesta.

Keilaniemen ympäristön viihtyvyys parantuu hankkeen myötä entisestään, kun Kehä I:n tunneli katetaan puistolla. Siitä tulee vehreä oleskelualue, jossa kulkee myös kevyen liikenteen väyliä. Puistokansi luo Tapiolan Itärannasta hyvät yhteydet metrolle ja Keilalahden rantaraiteille.

Myös kevyen liikenteen raittiverkosto täydentyy. Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät liikkumaan sujuvammin uusien siltojen ja Keilaniemen tunnelin ansiosta. Kaikki kevyen liikenteen ja vilkkaiden ajoneuvojen risteämiset yhdistetään turvallisella eritasoliittymällä. Meluesteitä rakennetaan noin kilometrin matkalta.

Rakentaminen aiheuttaa muutoksia asuinympäristössä

Ensivaiheen rakennustöissä on luvassa puiden kaatoa sekä tornitalotonttien kaivuu- ja louhintatöitä Keilaniemen metroaseman läheisyydessä. Keväämmällä työt etenevät Itärannan puolelle. Tavoitteena on saada suurin osa louhintatöistä päätökseen ennen elokuuta 2016, jolloin Länsimetro aloittaa liikennöinnin. Louhinnassa otetaan huomioon turvallisuusnäkökulmat, ja kaikki lähialueen talot katselmoidaan ennen louhinnan aloittamista.

”Hanke tulee luonnollisesti vaikuttamaan melko lailla Kehä I ja Länsiväylän liikenteeseen useiden vuosien ajan. Me kaikki hankkeen osapuolet tulemme osaltamme varmistamaan, että liikennejärjestelyt sujuvat mahdollisimman joustavasti, ja että tietoa on saatavilla helposti”, työmaasta SRV Infra Oy:ssa vastaava työpäällikkö Timo Sinkkonen toteaa.

Liikennejärjestelyiden ensimmäisessä vaiheessa Kehä I:n kaistoja järjestellään ja ajorataa siirretään länteen, jotta läheisten tornitalojen louhinnalle jäisi tilaa. Turvallisuudesta huolehditaan alentamalla nopeusrajoitus 50 km:iin tunnissa. Samalla pyritään takaamaan mahdollisimman sujuva liikenteen kulku.

Joitakin kevyen liikenteen väyliä joudutaan sulkemaan töiden ajaksi, mutta alikulku kehän ali mahdollistetaan koko töiden ajan. Nämä muutokset ovat voimassa kesään 2016 saakka, jolloin Kehän tielinja siirretään tilapäisesti idemmäs metroaseman viereen, jotta tietunnelia päästään rakentamaan. Myös koululaisten kevyen liikenteen yhteydestä Tapiolan koululle huolehditaan koko ajan.

Rakentamisesta järjestetään tiedotustilaisuus tiistaina 19.1. klo 18 Geologian tutkimuskeskuksen auditoriossa (Betonimiehenkuja 4, 02151 ESPOO). Lämpimästi tervetuloa!

Jatkossa Kehä I Keilaniemessä -hankkeen kuulumisia voi seurata tältä sivulta.

Yhteydenotot: Kaupunkitekniikan keskuksen asiakaspalvelu: 09 816 25000

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s