Yksiö Puutarhassa! – diplomityö Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitokselle

Yksiö Puutarhassa on pieni puinen ja teollisesti tuotettava omakotitalo, jonka tontin omistaja voi ostaa tontilleen ja vuokrata eteenpäin.
Omille lapsilleen, vanhemmilleen tai vapaille markkinoille.

Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelija Olli Enne tekee diplomityötään hyvin käytännön läheisesti.  50 neliön omakotitalon esittelyversio Korsossa, on päässyt viimeistely- ja sisustusvaiheeseen.

”Pääkaupunkiseutu kärsii asuntopulasta, mikä nostaa asumisen hintaa, laskee laatua ja huonontaa koko maan kilpailukykyä. Suurin pula on pienistä asunnoista. Miltei kolme neljäsosaa ruokakunnista on yhden tai kahden hengen ruokakuntia. Olisikin järkevää tarjota tälle ryhmälle enemmän vaihtoehtoja pienempään asumiseen. Pienennetään omakotitalo, tehdään siitä helposti hankittava tuote, jonka tontinomistaja voi hankkia takapihalleen.”

Rakennus, joka tarjoaa kaiken tarpeellisen, ei mitään turhaa.

Yksiö Puutarhassa tarjoaa mahdollisuuden, jota ei ollut ennen saatavilla. Suomen ensimmäinen tämän kokoluokan tyyppitalo, joka mahdollistaa asiakkaalle helpon ratkaisun sivuasuntotarpeeseen. Se on Suomessa poikkeuksellinen arkkitehtivetoinen tyyppitalo,
jonka tarkoitus on tarjota laadukasta asumista pienemmällä neliömäärällä ja budjetilla.

Rakennus on kokonsa, materiaaliensa sekä täydennysrakentamiskonseptinsa puolesta erittäin ekologinen asumismuoto. Projekti on diplomityö Aalto yliopiston arkkitehtuurin laitokselle ja tähtää valmiiseen mallikappaleeseen sekä myytävään tuotteeseen. Mallikappaleen valmistuttua 2014 projekti muuntautuu tuotteen suunnittelua ja markkinointia harjoittavaksi yritykseksi.

Projektin kotisivut: http://yksiopuutarhassa.fi/

Facebookista löydät tuoretta tietoa projektin vaiheista ja itse rakennuksesta.

http://yksiopuutarhassa.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s