Kävellen kohti historiaa – Helsinki Walks on opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisponnistus

”Turistikierroksia ajavat lukuisat bussit ovat tuttu näky Helsingin Senaatintorilla. Samoille turistiapajille pyrkivällä on syytä olla puolellaan selkeä kilpailutekijä. Helsinki Walksilla omien sanojensa mukaan on.

– Keskeisin tarjottavamme on viiltävä kaupunkitutkimuksellinen asiantuntemus, Mika Mäkelä kuvailee.

Helsinki Walks valottaa tieteellisellä asiantuntemuksella Helsingin historiaa. Kuva: Linda Tammisto (blogs.helsinki.fi/helsinkithinkcompany/files/2014/06/Kolbe-Laura-team-1405-14_3_photo-HY_Linda-Tammisto.jpg)

Alun perin Helsinki Walks syntyi osana historian professori Laura Kolben “Historiasta tuotteeksi” -kurssia. Yritys järjestää historiallisia kävelykierroksia Helsingin kantakaupungin alueella. Kolbe oli vetänyt kierroksia itse vuosia ja nyt oli mahdollisuus laajentaa toimintaa yhdessä muiden kanssa.

– Tämä on samalla opetusmuoto, kansainvälistymismahdollisuus ja työllistämisen väylä opiskelijoille, Kolbe kertoo.

Yrityksessä toimii tällä hetkellä Kolben lisäksi kaupunkitutkimukseen kytkeytyvien alojen maisteri- ja jatko-opiskelijoita. Osakkaina on historian- ja kaupunkitutkimuksen asiantuntijoita. Yrityksellä on vahva yhteiskunnallinen missio.

– Haluamme syventää helsinkiläisten paikalliskokemusta ja toisaalta tuottaa matkailupalvelun. Meitä kiinnostaa, miten Suomi, Itämeri ja Eurooppa kietoutuvat yhteen tässä kaupungissa, Kolbe pohtii.”

 Lue koko blogikirjoitus täältä: http://blogs.helsinki.fi/helsinkithinkcompany/2014/06/04/kavellen-kohti-historiaa/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s