HIIT: autopaikka pörssistä!

Pitäjänmäen yritysalueen Autopaikkapörssi-pilotti 2014

https://www.autopaikkaporssi.fi/

Autopaikkapörssi on pilotointivaiheessa oleva informaatio- ja välityspalvelu, jossa yritykset voivat ilmoittaa vapaista, vuokrattavista autopaikoistaan ja etsiä autopaikkoja vuokralle. Pilottivaiheessa palvelu on rajattu Pitäjänmäen teollisuus- eli yritysalueen yritysten käyttöön. Kyse ei siis ole kadunvarsipaikoista, vaan tonttien alueella sijaitsevista autopaikoista, joita voi olla esimerkiksi  maantasossa,  kellarissa, pihakannella tai sen alla.

Pilotti on käynnissä vuoden 2014 loppuun. Jos palvelu osoittautuu tarpeelliseksi, Helsingin kaupunki voi laajentaa sitä muihinkin kaupunginosiin. Todennäköisesti eniten hyötyä siitä on monimuotoisilla  alueilla, joissa sekä erilaiset yritykset että asukkaat tarvitsevat autopaikkoja eri aikoihin vuorokaudesta, viikosta ja vuodesta. Pilotin aikana tutkitaan mm. sitä, millaisiksi ajanjaksoiksi autopaikkoja vuokrataan. Ääripäät ollevat puolesta päivästä talvisäilytykseen.

Autopaikan voi helpoimmin maksaa Autopaikkapörssissä oman pankin verkkomaksuna. Maksun voi suorittaa myös käyttäjien kesken. Toteutuneet maksutavat  ovat yksi tutkimuksen aihe. Helsingin kaupunki ei määritä hintatasoa, vaan autopaikkojen vuokra määrittyy markkinoilla. Helsingin kaupunki ei peri mitään osuutta pysäköintimaksusta. Muun muassa tällä palvelulla kaupunki pyrkii tehostamaan olemassa olevien autopaikkojen käyttöä.

Pysäköintikohteiden mahdollisesta pysäköinninvalvonnasta vastaavat kiinteistönomistajat.

Palvelu toimii avoimeen lähdekoodiin perustuvan Sharetriben tarjoamalla alustalla.  Anna palautetta allekirjoittaneelle, jos törmäät käytettävyysongelmiin.

Palvelu on Helsingin kaupungin ja Aalto-yliopiston tietotekniikan tutkimuslaitos HIITin (Smart Parking for Intelligent Real-Estate -projekti, SPIRE) yhteistyössä toteuttama.

Pilotista taustatietoja antaa projektipäällikkö Kalle Toiskallio, p. 040 550 5533 tai kalle.toiskallio@hiit.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s