Urban Mill pioneerit voitokkaita Plootu Fennica 2014 kilpailussa!

 

Vuoden ohutlevytuotteksi ja kilpailun voittajaksi valittiin Footbalance Kiosk.

Kolme sarjaa, rahapalkinnot ja paljon näkyvyyttä

Plootu Fennica on ohutlevytuotteiden suunnittelukilpailu, jossa on kolme sarjaa:
teollisuus, muotoilu ja oppilaitos. Kilpailun järjestää Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä. Kilpailulla haettiin jälleen uudenlaisia tuotteita, joissa
ohutlevyllä on olennainen osa muotoilussa, valmistustekniikassa, rakenteessa tai innovatiivisuudessa. Yksi kilpailusarjojen voittajista kruunattiin Vuoden ohutlevytuotteeksi ja palkittiin myös kisan huomattavimmalla rahapalkinnolla. Lisäksi tuomaristo palkitsi jokaisesta sarjasta töitä kunniamaininnoilla. Plootu 2014 voittajat

Oppilaitossarja on avoin kaikille opiskelijoille ja oppilaitoksille. Osallistua voivat joukkueet ja/tai yksittäiset opiskelijat niin korkeakouluista, yliopistoista, ammattikorkeakouluista kuin ammatillisista oppilaitoksistakin. Työn arvioinnissa kiinnitettiin huomioita ohutlevytuotteen tarpeellisuuteen, kekseliäisyyteen, rakenteeseen ja valmistustekniikkaan ulkoasua unohtamatta. Rahapalkinnon lisäksi voittajajoukkueille on tarjolla työharjoittelupaikat ohutlevyteollisuuden parissa.

Oppilaitossarjan voittaja: Indie – polkypyörän runko

Indie on ohutlevytekniikalla toteutettu polkupyörän runko. Se koostuu noin kahdestakymmenestä laserleikatusta ja särmätystä kappaleesta, jotka on liitetty toisiinsa liima- ja niittiliitoksilla. Ratkaisun etu perinteiseen polkupyörän runkoon nähden on yksinkertainen ja helppo valmistus ilman erikoistyökaluja. Ohutlevystä toteutettu kotelorunko on myös erinomainen esimerkiksi sähköavusteen akkujen ja tekniikan sijoitteluun. Suurta pinta-alaa voi käyttää grafiikkaan, markkinointiin ja jopa aurinkopaneeleiden alustana. Pyörän piirustukset voi jakaa internetissä Open Source -konseptilla ja harrastajat voivat mukauttaa mallia omiin tarpeisiinsa ennen osien tilaamista. Rungon kokoaminen käy helposti yhdessä illassa.

JP ja pyörä Plootu FennicaJuho-Pekka Virtanen ja voittoisa pyörän runko

Tuomaristo kiittää:
”Kunnianhimoinen tapa toteuttaa sähköavusteinen polkupyörä, jonka kantavaan runko koostuu ohutlevyrakenteista. Rakenteessa on mielenkiintoista retrohenkeä, vaikka siinä on huomioitu modernit ja voimakkaasti kehittyvät liitosmenetelmät. Tuotteessa on hauska
Open Source -ajatus: kuka tahansa voi tilata itselleen työstötiedostot ja tehdä mieleisensä pyörän. Perinteisen pyörän rakentaminen näin olisi hankalaa, mutta ohutlevyn käyttö ilman erikoistyökaluja sopii ajatukseen loistavasti. Erityismaininnan ansaitsee akkujen ja muiden
komponenttien sijoitus rakenteiden sisään.”

Tiimi ja tukijat:

Juho-Pekka Virtanen, Aalto-yliopisto
Kim-Niklas Antin, Aalto-yliopisto
Jaakko Kuukasjärvi, Aalto-yliopisto
SBA Components: laserleikkaus ja särmäys

Kunniamaininta: LaastiKamu – Laastin sekoituksen pölyntorjuja

LaastiKamu on rakennusteollisuuden pölyntorjuntaan kehitetty laite. Se ratkaisee työmaiden pölyisimmän työn eli laastinsekoituksen ongelmat tehden työstä siistimpää, terveellisempää ja tehokkaampaa. Laite rajaa muodollaan laastinsekoitusastian ympärille osittain suljetun ilmatilan, ja puhdistaa pölyisen ilman suodattimensa avulla. Laite myös suojaa ympäristöä sekoituksessa syntyviltä roiskeilta. Laitteen valaisin sekä sähkön ulosotto helpottavat ja nopeuttavat työntekijän työsuoritusta. LaastiKamu sai alkunsa
Pylkkösen Helsingin yliopiston kemian laitokselle yhdessä Ilmatieteen laitoksen ja Skanskan kanssa tekemästä opinnäytteestä 2011. Ensimmäiset prototyypit valmistettiin 2012 keväällä. Nykyinen malli on noin 10 kehitysversion sekä useiden työmaa- ja laboratoriotestien tulos. Urban Mill on tarjonnut Laastikamulle testaus- ja protoilu- ympäristön.

LaastiKamu2014 Fintec 6.5.2014

Tuomaristo kiittää: ”Olemassa oleva todellinen ja suuri ongelma
rakennustyömailla on tunnistettu ja poistettu kehittämällä yksinkertainen ja helppokäyttöinen tuote, jonka valmistuksessa on käytetty ohutlevytekniikkaa.
Ohutlevyn käyttö on hyvin perusteltua tämäntyyppisissä ympäristöissä, joissa liikuteltavien
laitteiden tulee kestää monenlaista käsittelyä. LaastiKamu on älykäs tuote todelliseen tarpeeseen!”

Tiimi ja tukijat:

Pekka Pylkkönen, Consair Oy / Aalto-yliopisto
Frank Russi, Consair Oy / Aalto-yliopisto
Jarno Silen, Consair Oy / KEUDA-ammattiopisto
Juha Silen, Consair Oy / Kuusitunturi Oy
Heino Jukarainen, Design Heino Jukarainen

Aalto-yliopiston Design Factory, UrbanMill,
LADEC Oy, ELY-keskus ja Tekes

________________________________________________________________________

Plootu Fennica Sheet Metal Product Design Competition has ended. Urban Mill pioneers Juho-Pekka Virtanen, Pekka Pylkkönen ja Frank Russi from Aalto University were awarded.

 

Sheet metal product of the year was announced and the prizes were awarded at the FinnTec 2014 Fair in Helsinki at Helsinki Messukeskus, Expo and Convention Center. All awarded works will be impressively displayed at the Plootu Fennica stand. We warmly welcome visistors to Helsinki Messukeskus, Expo and Convention Center. Awarded works are on display throughout the fair from May 6 to 8, 2014.

We look forward to seeing you at the fair!

Plootu Fennica sheet metal product competition is open to all with a product or part of a product designed and manufactured of sheet metal. The competition is divided into three equivalent categories: industrial, design, and educational establishments. The winner of each category is awarded with a cash prize. In addition to winning prizes and honorable mentions, the competition provides publicity and visibility at FinnTec Fair and in the press.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s