Living+ -tutkimusohjelma luo parempia elinympäristöjä

Aalto-yliopisto kokoaa uuteen Living+ -ohjelmaan ihmislähtöisten elinympäristöjen tutkimuksen ja opetuksen

Samalla yhteistyö Helsingin yliopiston kaupunkitutkimuksen kanssa tiivistyy. Living+ kokoaa yhteen kaupunkisuunnitteluun ja elinympäristöihin liittyviä hankkeita ja tutkimusta. Ohjelman tavoitteena on luoda ympäristöjä, joissa eläminen, asuminen ja vapaa-aika nivoutuvat toisiinsa innovatiivisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

Osana Living+ -ohjelmaa Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto muodostavat yhteisen Kaupunkiakatemian. Sen alle kootaan yliopistojen tarjoama monitieteinen kaupunkitutkimus ja -opetus sivuaine- ja tohtorikoulutuskokonaisuudeksi. Kaupunkiakatemian tutkimus keskittyy ajankohtaisiin kaupungistumisen kysymyksiin Suomessa ja maailmalla.

‒ Kiihtyvä sosiaalinen, teknologinen ja ympäristöllinen kehitys edellyttää Aalto-yliopistolta yhä merkittävämpää roolia yhteiskunnan kehittämisessä. Living+ on poikkitieteellinen tutkimus- ja toiminta-alusta, joka tuo yhteen osaamista eri aloilta. Näistä kohtaamisista syntyy uusia innovaatioita, jotka puolestaan tuottavat parhaita ratkaisumalleja muun muassa kaupunkisuunnittelun haasteisiin, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri.

Ihmislähtöiset elinympäristöt ulottuvat Aalto-yliopistossa laajoista rakennettujen ympäristöjen suunnittelusta sähköisiin palveluihin. Eri mittakaavat kattavalla tutkimusalueella Aalto-yliopistolla on mahdollisuus luoda kansainvälisesti kiinnostava ja suomalaiseen yhteiskuntaan laajasti vaikuttava kokonaisuus.

Living+:ssa tarkastelun kohteena ovat muun muassa asuinalueet, urbaanien keskittymien palvelut, kaupunkien kehittäminen, rakentaminen ja kaupunkimaisema sekä elämisen toimintamallit ja niiden linkittyminen ympäristön ja asumisen kehittämiseen.

Living+ jatkaa Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden ohjelmasisältöjä, jotka loivat pohjaa parempien ja kestävämpien elinympäristöjen suunnittelulle.

Living+ -ohjelmaa esitellään 17. joulukuuta järjestettävässä seminaarissa. Tilaisuudessa julkistetaan myös Living+ -kirja, johon on koottu Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden tuloksia.
Lisätietoja:
arkkitehtuurin laitoksen johtaja, professori Antti Ahlava
p. 050 324 1179
antti.ahlava@aalto.fi
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s