Millistä maailmalle: PiggyBox -säilytysjärjestelmän tarina!

Säilytysjärjestelmän kehittäminen alkoi Design Factoryllä Aalto-yliopiston Product Development Project-kurssilla kahdeksan hengen opiskelijastiimin voimin. Tiimin tehtävä oli kehittää Coreorient Oy:lle säilytysjärjestelmä, joka olisi optimoitu tavarakimppakyyteihin osaksi PiggyBaggy palvelua. Tavarakimppakyytipalvelun avulla ihmiset voivat helposti kuljettaa toisilleen tavaroita oman matkansa varrella maksua vastaan. “Tuo tullessas – vie mennessäs”, tiesi jo vanha kansa.

Opiskelijat selvittivät maailmalta erilaisia ratkaisuja tavaroiden säilytykseen. Luonnollisesti myös tavaroiden kuljettamista oli testattava, jotta ymmärrettiin käyttäjien tarpeita. Ennen rakentamiseen ryhtymistä aihetta brainstormattiin useampaan otteeseen ja ideoita kertyi kasoittain. Kehityskaaren aikana nähtiin monenlaisia vaiheita, ja pikkuhiljaa konsepti alkoi hahmottua.

pdp-2

Lopulta päästiin rakentelemaan ensimmäisiä protoja ja testaamaan erilaisia ratkaisuja. Ensimmäinen fyysinen proto rakennettiin Urban Milliin. Kuten arvata saattaa merkittävä osa ideoista piti pudottaa ja keskittyä olennaiseen, sillä valmista piti saada PDP -kurssin päättymiseen mennessä huhtikuussa 2013.

pdp-3

PDP –kurssin päättyessä opiskelijoiden uurastus oli ohi. Prototyyppi oli saavuttanut tason, jossa se loi mainion pohjan jatkokehitykselle. Kesän alussa Coreorient Oy:n tiimiin liittyi diplomityöntekijä tehtävänään jatkokehittää säilytysjärjestelmää. Hommaa jatkettiin nyt Urban Millin tiloissa ja Design Factoryn suosiollisella tuella. Säilytysjärjestelmän prototyyppiä kehiteltiin Urban Millin tiloissa toukokuusta aina elokuun alkuun saakka. Urban Millin kanssa toimiminen oli luontevaa sillä, PiggyBox mahdollistaa virtuaalisen jakamistalouden pohjalla toimivan yhteisöllisen tavarakimppakyytipalvelun yhdistämisen oikeaan elävään ympäristöön.

Samoihin aikoihin kesän korvilla PiggyBaggy valittiin Demos Helsingin ja Ympäristöministeriön Peloton hankkeeseen yhdeksi kymmenestä energiaviisaasta start-up palvelusta. Energiaviisaus on perusteltua, sillä tavarakimppakyytihän säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä. Peloton hankkeesta annettiin aikaa kuukausi ja tavoitteeksi Flow festivaali, jossa nämä kymmenen start-uppia kilpailisivat voitosta. Hetken aivomme löivät tyhjää, mutta sitten koko tiimi pusersi kesän aikana säilytysjärjestelmän seuraavalle kehitystasolle Entä Flow? No, ensinnäkin säilytysjärjestelmä sai siellä tuttavallisemman nimen PiggyBox. Festivaalikansa suorastaan villiintyi ideasta ja PiggyBoxista. Railakas meno siivittikin PiggyBaggyn Flow-kilpailun voittoon ja mainintaa riitti kansainvälisessä start-up scenessä asti.

[linkki: http://venturevillage.eu/flow-festival-peloton-club%5D

flow

Flown jälkeen PiggyBox piipahti Espoopäivässä suurpellossa, mutta palasi turvalliseen karsinaansa Urban Millin ja Design Factoryn pihalle. Olemme hyvässä iskussa ja seikkailumme vasta alkamassa. PiggyBaggy palvelun kuljetukset käynnistyvät syyskuussa 2013 ja PiggyBoxin varalle on huimia suunnitelmia. Edessä olevan ahkeran trialoinnin kautta ymmärrämme, mitä tavarankuljetusongelmia PiggyBox parhaiten ratkoo ja missä. Öljyn hinnan nousu on globaali ongelma ja kestävä kehitys globaali tavoite, joten työsarkaa ainakin tulee riittämään…

Tervetuloa ihmettelemään PiggyBoxia Urban Millin edustalle! (Kun näet allaolevan graffitin, alat olla lähellä☺)

PiggyBox[1]

Lisätietoja:

Harri Paloheimo, Tj
050-4836388

Mistä idea sai alkunsa, mikä on öljyntuotantohuippu, ja miksi liikennesektorilla on edessään melkoinen murros?
http://www.coreorient.com

Liity PiggyBaggy –palveluun ja kokeile tavarakimppakyytiä tai kuljeta muiden paketteja maksua vastaan!
http://www.piggybaggy.com
http://www.facebook.com/piggybaggy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s