HSBP:n Tapio Koivu: ”Johdonmukaisuutta, kärsivällisyyttä ja tekemisen opettelua…”,

Yrityshautomo Helsinki Business and Science Park Oy:llä on Otaniemen toimipiste Urban Millissä. Paikallisen läsnäolon lisäksi HSBP avaa Urban Millin toimijoille linkin omiin verkostoihinsa, mm. Helsinki Think Company yhteisön toimintaan.

Urban Mill kävi HSBP:n vieraana 12.4. Helsinki Think Companyn avoimien ovien illassa solmimassa siteitä tämän uuden kohtaamispaikan toimintaan.

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto ovat aloittaneet yrittäjyyttä edistävän yhteistyön perustamalla ydinkeskustaan kohtaamispaikan uudenlaiselle yrittäjyydelle. Helsinki Think Company on yhteisöllinen työtila, jossa opiskelijat, tutkijat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat verkostoitua. Se avasi ovensa 9.4.

Helsinki Think Company -yrittäjyystilan konsepti on luonteeltaan vastaava kuin Urban Millin. Tilassa luodaan uudenlaista yrittäjyysyhteisöä ja yliopistolaista yrittäjyyttä, joka kytkee yhteen akateemisen tiedon, yhteiskunnan ongelmat ja kannattavan liiketoiminnan. Sitä ohjaa halu tehdä yhteiskunnasta ja ympäristöstä eettisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävämpi.

HSBP:n toimitusjohtaja Tapio Koivu muistutti Helsingin Sanomissa 12.4., ettei kasvuyrityksien tukemisessa pidä jumiutua perinteiseen karsina-ajatteluun.

”Etukäteen on hyvin vaikea sanoa, mistä löytyy se iso juttu. Kasvua voi löytyä joko perinteisestä teollisuudesta tai joltain neitseelliseltä alalta, josta ei vielä tiedetä mitään. Kun kasvua näyttää syntyvän, hanoja ei pidä vetää turhan aikaisin kiinni”, kertoo Koivu.

Koivu kuvaa suomalaisten yrityshautomoiden ja julkishallinnon yhteistyötä sujuvaksi.

”Enää ei eletä maailmassa, jossa rahoitetaan vain sellaista, jossa on näköpiirissä heti liikevaihtoa. Vasta kun bisneskonseptilla pääsee testaamaan asiakkaan ostohalukkuutta, nähdään mikä luo sen kasvun. Esimerkiksi Tekesissä ymmärretään, että kasvua ja lisäarvoa ei saada välttämällä vaan hallitsemalla riskejä”, hän kiittelee.

Koivun toivomuslista valtiolle on lyhyt ja samansisältöinen kuin Urban Millin.

”Johdonmukaisuutta, kärsivällisyyttä ja tekemisen opettelua meidän kanssa.”

http://blogs.helsinki.fi/helsinkithinkcompany/

http://www.hs.fi/talous/Yrityshautoja+per%C3%A4%C3%A4nkuuluttaa+riskinottoa/a1365653416203

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s