Tule mukaan: Uusimaa Innovoi, pe 13.5. koko päivä Urban Millillä klo 9 alkaen

PDP Gala 2015_220515_print_35_30972

UUSIMAA INNOVOI, perjantai 13.5.2016, klo 9-16, Urban Mill, Betonimiehenkuja 3 E, Otaniemi, Espoo

#uusimaaviikko #uusimaainnovoi #urbanmill

Uusimaa-viikon verkostoitumistapahtuma UUSIMAA INNOVOI tuo yhteen innovaatiotoimijat, kehittämishankkeet ja -verkostot, yritykset, päättäjät – kaikki uutta tekevät ja Uudenmaan älykkäästä erikoistumisesta kiinnostuneet. Päivän yleisteemana on uusi työ, uudet työnteon tavat sekä yhdessä tekeminen. 

Verkostoidu ja tapaa ihmisiä: Mukana laaja joukko toimijoita, jotka edustavat monipuolista läpileikkausta startup-yrityksistä innovaatiopalveluihin ja yhteistyöverkostoihin.

TietoiskutKäy esittely- ja tapahtumaständeillä tai kuuntele esityksiä viimeisimmistä käänteistä Uudenmaan innovaatiotoiminnan saralla.

Luo uutta: Päivän aikana voit esimerkiksi kokeilla taitojasi kaupunkisuunnittelijana 3D-kaupunkisuunnittelupelin avulla, osallistua kaupunkiviljelyyn, testata 3D-tulostamista tai kokea hyönteisruuan aromit.

Kokeile co-workingia: Yksi ”uuden työn” muotoja on paikkariippumaton työ, jota tehdään jaetuista tiloista käsin – yhdessä muiden kanssa. Voit käyttää päivässä Urban Milliä omana toimistonasi.

Tutustu Otaniemeen: Järjestämme tutustumiskiertokäyntejä lähikohteisiin, mm. samassa korttelissa sijaitseviin Aalto Design Factoryyn ja Startup Saunaan.

Avaamme ovet klo 9 ja tapahtumaa riittää klo 16 saakka. Voit käydä paikalla kun sinulle parhaiten sopii tai viettää koko päivän Urban Millissä. Avauspuheet pidetään klo 10.00 – katso ohjelma alta! 

Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista, mutta tarjoilun riittävyyden varmistamiseksi suosittelemme että merkitset itsesi tapahtumaan Facebookissa. Osallistuminen on maksutonta ja avoin kaikille kiinnostuneille. Flooran päivän kunniaksi vapaaehtoisena sisäänpääsymaksuna on yksi kukka – vaihtoehtoisesti voit istuttaa kasvin tai kukan kaupunkiviljelytyöpajassa! 

Kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa on tarjolla maksutta päivän mittaan. Makkaroita voi grillata lastauslaiturilla klo 11 lähtien ja myös kasvisvaihtoehtoja löytyy. Tulevaisuuden ruuasta voi puolestaan saada esimakua Entocuben tapahtumapisteessä sisäpihalla klo 11-14 (kts. tapahtumalistan kohta ”Hyönteiset, portti uusiin makuihin”).

Lisätietoa: Lars Miikkilars.miikki@urbanmill.fi, 040 503 6630. Uusimaa Innovoi -päivän järjestävät Urban Mill, UUSAIKA-hanke ja Uudenmaan liitto, yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

#uusimaaviikko #uusimaainnovoi #urbanmill

Uudenmaan_liitto_pystylogo_rgb Urban_Mill_logo_300_dpiUUSAIKA logoEspoo logo UUSAIKA

 

OHJELMA

Tässä mainittuna lavalla pidettävät puheet ja työpajat, jotka ovat avoimia yleisölle. Tilaisuudessa tapahtuu samanaikaisesti paljon muutakin.

klo 09.00: Ovet, ständit ja kahvitarjoilu auki!

klo 10.00-10.30: Avauspuheet
– Uudenmaan liitto: aluekehittämisen johtaja Juha Eskelinen
– Espoon kaupunki: elinkeinojohtaja Tuula Antola
– Aalto-yliopistokiinteistöt Oy: toimitusjohtaja Antti Tuomela
– Urban Mill: vastaava tuottaja Kari Mikkelä

klo 10.30-11.00: RIS3-tietoiskut – älykkään erikoistumisen koordinaatiohankkeet esittelyssä

11:00–16:00: Näytteilleasettajien tietoiskuja, demonstraatioita ja työpajoja, kaikille avoin Speakers’ Corner – tyylinä Innovaatiotoiminnan ”Hullut päivät”, jossa tapahtuman juontajat kiertävät Catchbox-mikrofonin kanssa pöydissä ja tapahtumapaikoilla haastattelemassa näytteilleasettajia ja muita osallistujia!

klo 11-14 Entocuben tapahtuma sisäpihalla: Hyönteiset, portti uusiin makuihin – Insects, a gateway to new flavours

klo 11-16 lastauslaituri: Grilli kuumana,  makkaraa + maissia voi grillailla kun nälkä yllättää!

Opastetut n. 30 min. tutustumiskäynnit samassa korttelissa: 11:30 Aalto Design Factory, 12:00 Startup Sauna ja 13:00 Aalto Design Factory. Kokoontuminen viisi minuuttia ennen lähtöä grillin vieressä Urban Millin lastauslaiturilla.

Työpajoja ja demonstraatioita

klo 9-16: 3D-printtausdemoja Protohuoneessa (Mehta Heino Industries Oy), Urban Scenellä (Persontech Oy) ja Metrohuoneessa (Sellon kirjasto) – tuo mukaan oma 3D-mallisi printattavaksi tai valitse valmiista malleista omasi!

klo 9-16 Urban Balcony (2. krs): Lapinjärven kunta esittelee ja innostaa mukaan ideointipajaan suunnittelemaan ’Kirjaston Yläkerta’ -projektia luovassa ’Koko Kylän Työhuone’-miniatyyri-tilassa. Koko Kylän Työhuoneelle on myönnetty vuoden 2016 Uusimaa palkinto.  Ohjatuissa työpajoissa klo. 10.30, 12 ja 14 ideoidaan yhteisöllistä työkulttuuria ja rakennusprojektia, jota mallinnetaan tulevan co-working tilan pohjapiirrokseen. Aivomyrskymetodilla syntyy värikäs ja villi ideakollaasiseinä innostavan tekemisen malleista ja yrittäjien aidoista haaveista.

klo 10-13 ja 14-16 Urban Cave: kokeile taitojasi 3D-teatterissa kaupunkisuunnittelijana Aalto Built Environment Labissa kehitetyllä Plan-P -pelillä. Pelissä voit kokeilla mihin Otaniemessä mahtuisi lisärakentamista ja tutkia mitkä alueet kannattaisi säästää rakentamiselta. Lisätietoja: http://abe.aalto.fi/en/researchprojects/plan-p/

klo 10-16 Hefio One Demo – welcome to try out the Hefio One in Urban Mill (3rd floor). You can bring your own headphones for comparison. Hefio One is the first self-calibrating headphone on the market. They measure the individual frequency response at the eardrum and are actively calibrated to produce a desired frequency response. They are ideal for professionals in audio and meet a market need for control over reproduced sound, maximum fidelity, and individualization. For more info go to: www.hefio.com

klo 12-13 lastauslaituri: osallistu pihalle tulevan kaupunkiviljelmän rakentamiseen. Työpajassa kootaan viljelylaatikoita ja kylvetään niihin siemeniä. Tapahtumaan voi tuoda Flooran päivän kunniaksi myös oman kukan tai kasvin istutettavaksi. Ohjaajana toimii Petri Kangassalo Dodo ry:stä.

klo 12-13 Urban Lobby -tila: Keran yrittäjäekosysteemi meetup

klo 13.00-14.30, Urban Lobby -tila: VTT:n järjestämä Kaupunkien innovatiiviset hankintamallit: Smart City & digitaalisuus – työpaja

klo 14-16 Urban Cave: kokeile taitojasi 3D-teatterissa kaupunkisuunnittelijana Aalto Built Environment Labissa kehitetyllä Plan-P -pelillä. Pelissä voit kokeilla mihin Otaniemessä mahtuisi lisärakentamista ja tutkia mitkä alueet kannattaisi säästää rakentamiselta. Lisätietoja: http://abe.aalto.fi/en/researchprojects/plan-p/

Tietoiskuja 

klo 11-13 etukäteen pyydettyjä lyhyitä 3-5 min tietoiskuja

  • Enterprise Europe Network  – maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, jolla on asiantuntijoita yli 50 maassa ympäri maailman.
  • Helsingin seudun kauppakamarin COME – Chamber of Multicultural Employments on osa Töissä Suomessa –hankekokonaisuutta. Kauppakamarin osaprojekti keskittyy tehostamaan ja nopeuttamaan korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien siirtymistä avoimille työmarkkinoille sekä auttamaan yrityksiä työperäisen maahanmuuton kysymyksissä.
  • Tietoisku joukkorahoituksesta: ”Mitä Britannia edellä, muu Eurooppa perässä. Aloittelevat yritykset turvautuvat joukkorahoitukseen ennen A-kierrosta. Suomessa kotimaiset yritykset turvautuvat myös osakepohjaiseen ja lainapohjaiseen joukkorahoitukseen liiketoimintansa kasvattamiseen. Onko joukkorahoitus sinulle tuttu juttu?”, YC Felin, business advisor, Helsinki Business Hub
  • ProHow ry – Kokemus käyttöön!
  • Tietoisku jakamistaloudesta sekä Dokk veneilypalvelujen julkistus, dokk.fi

klo 13.00-13.30 Urban Cave -tila: Co-design and new ways of working at Aalto University, Workplace Manager Päivi Hietanen, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy / Aalto Campus & Real Estate

klo 13.30-13.45 Urban Cave -tila: Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella / School as a Service & Aalto Campus. Tulevaisuuden oppimisympäristöt yhdistävät fyysisiä, virtuaalisia, mentaalisia ja sosiaalisia tiloja. Kehittämisjohtaja Kristiina Erkkilä, Espoon kaupunki, Sivistystoimi ja Professori Jarmo Suominen, Aalto-yliopisto

klo 14-16 Etukäteen pyydettyjä lyhyitä 3-5 min tietoiskuja

  • Teaser: Ultrahack team presenting how to build the biggest hackathon in Europe
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Leading Passion -hanke. Hankkeen tavoitteena  on nostaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä kehittämällä innostuksen johtamisen osaamista ja kykyä rakentaa jälkiteollisen ajan vaateisiin vastaavia innostuksen työkulttuureita
  • Need for affordable solutions in the era of slow growth and making business in developing countries, Venkata Gandikota, The Nordic Frugal Innovation Society
  • Moderni pilviteknologia vapauttaa työn ajasta ja paikasta. Työ voidaan tehdä siellä, missä se on luontevinta. Vuorovaikutus työyhteisön kesken helpottuu – myös organisaatiorajojen yli. Työ on verkostoissa tapahtuvaa, teknologia-avusteista ongelmanratkaisua, Mika Okkola, Sulava Oy

– – – – – – – – – – – – – – –

UUSIMAA INNOVOI -PÄIVÄSSÄ ESILLÄ OLEVAT TOIMIJAT

 

Uudenmaan älykkään erikoistumisen (RIS3) teemat ja niitä koordinoivat hankkeet:

Arjen hyvinvointikaupunki: UUSAIKA- Sujuvan arjen ekosysteemit (Urban Mill) ja KEVEIN – Kehittämisverkostoista innovaatioalustoiksi (Helsingin kaupunginosayhdistykset ry) • Fiksu kansalainen: Digisti Fiksu (Laurea ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Metropolia Ammattikorkeakoulu) • Terveys ja hyvinvointi: Yhdessä terveempi Uusimaa (Laurea ammattikorkeakoulu) ja Yhteistyöhanke opiskelijoiden oppimisen, terveysalan verkostoitumisen ja innovaatioiden edistämiseksi (HealthSPA ry) • Kaupunkien cleantech: (Smart & Clean, Sitra Cleantech ryhmä) • Teollisuuden digitaalinen uudistuminen: TUDI – Teollisuuden digitaalinen uudistuminen (Teknologiakeskus TechVilla Oy, IoTLab, RFID Lab Finland ry)

Kehittäjiä ja verkostoja: 6Aika – Avoin data • 6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut • Aalto PRO – Aalto University Professional Development • Aalto Tuotantotalous – Social Manufacturing -tutkimushanke • COME – Chamber of Multicultural Employments • EIT Climate-KIC program at Aalto • Enterprise Europe Network • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu: 3TILAA – Kohti innostavaa työpaikkaa -projekti, Leading Passion -hanke: How to Create a Culture of Engagement sekä StartUp School – yrittäjyyttä tukeva ohjelma • Helsinki Business Hub • Helsinki EU Office • HomCare Finland • Koko Kylän Työhuone / Lapinjärven kunta • Laserkeilaustutkimuksen huippuyksikkö, Aalto-yliopisto/Paikkatietokeskus • Laurea-ammattikorkeakoulu (Aistien tila ja Teknologialainaamo) • Metropolia Ammattikorkeakoulu (MINNO® innovaatio-opinnot) • ProHow ry • Ratekoulutus Oy ja Eventium Koulutuspalvelut • Sulava Oy (työskentely pilvessä) • Tekniikan Akateemiset TEK ry, Tekniikka ja yhteiskunta • Uudenmaan ELY-keskus, yrityskehittäminen • Uudenmaan liitto • Uudenmaan EU-palvelu (Uudenmaan liitto) • VTT: Kaupunkien innovatiiviset hankintamallit: Smart City & digitaalisuus – työpaja klo 13-14:30 • Ämmässuon ekoteollisuuskeskus Ekomo – kiertotalouden mahdollistaja

Espoo Innovation Gardenin (EIG) toimijoita: Aalto Design Factory • Aalto-yliopistokiinteistöt Oy / Aalto University Campus & Real Estate • Espoo & Aalto Campus: School as a Service • Espoo Innovation Garden, Espoo Marketing Oy • Espoon kaupunki, kaupunkikehitystiimi • Espoon kaupunki, kaupunkisuunnittelukeskus (mm. älyvalokokeilu ja energiatietopalvelu) • Espoon kaupungin kirjasto • Startup Sauna / Aalto Entrepreneurship Society • Tekniikan Akateemiset TEK ry, Uudenmaan aluetoimisto • Urban Mill

Urban Millin korttelissa (Innovation Alley) ja verkostossa toimivia tutkimus-, yritys-, ja startuptiimejä: Aalto Built Environment Lab (ABE) yhdessä Vihreän infrastruktuuri ja Maisema -tutkimusryhmä (VirMa): kaupunkisuunnittelua Plan-P pelillä 3D-tilassa • Active Life Village Oy (älykäs koti kotona pärjäämisen tueksi) • Akustion Soft Audio Oy (ääneen liittyviä erikoisratkaisuja) • Bonwal Oy (mobiilipohjaiset palvelut ja älytunnisteet) • Business Arena Oy (yritysten ja korkeakoulujen yhteistyö sekä vaikuttavuus) • Consair Oy (pölyttömän rakentamisen kehittäjä) • Crazy Town Oy • (jyväskyläläinen co-working -yhteisö) • Dokk.fi-palvelu (veneilyn uusi aika) • Entocube (nälänhädän torjunta hyönteisruualla) • Finnviini Oy (fine wine of Finland) • Hefio Oy (yksilöllisesti kalibroidut hifi -kuulokkeet) • ideas2cycles (3D-tulostamalla polkupyöriä) • IMP Communications Oy (presentations with IMPact) • Kaupunkiviljelyä, ohjaajana Petri Kangassalo Dodo ry:stä • Kuori Oy (uuden sukupolven älynäytöt) • KUTOMO – kiertotalouden ja kädentaitojen hub • Mehta Heino Industries Oy (3D-tulostimet) • Messis.fi (tapahtumaviestinnän automatisointipalvelut) • Modlari (paint solutions) • Nimbli (co-creation and innovation management) • OC-System Oy (Meluntorjunta, valvomot ja suojaseinät) • Osuuskunta A. Vipunen (keksijäyhteisö) • PersonTech Oy (3D-tulostimet) • Premis (digitaalista kiinteistötiedon hallintaa) • Professa Oy (teollinen internet) • Rakennuslordi Oy (tietomallikoordinointi ja digitaalinen yhteistyöskentely) • RDnet Oy (3D-konenäkö ihmisten ja ajoneuvojen seurannassa) • Resolute HQ (Innovaatioalustojen kehittäminen) • Salmicon Oy (innovaatiojournalismi) • Silverback Consulting Oy (tuotteistamis- ja kansainvälistymispalvelut) • The Nordic Frugal Innovation Society ry (High Tech – Low Cost solutions) • Ultrahack (kansainvälinen innovaatio- ja hackathon -alusta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s