Tervetuloa tutustumaan jakamistalouteen ja ideoimaan sen mahdollisuuksia Espoolle! Maanantaina 2.11. klo 12-16 Entressen kirjastossa

Tervetuloa tutustumaan jakamistalouteen ja ideoimaan sen mahdollisuuksia Espoolle!

Jakamistalous tarkoittaa uudenlaista yhteisöllistä tapaa tuottaa ja kuluttaa palveluita ja tavaroita, liikkua, aterioida ja asua. Kaupungeille jakamistalous tarjoaa mahdollisuuksia tuottaa palveluja uusilla, innovatiivisilla tavoilla ja saada vajaakäytöllä olevat resurssit paremmin hyödynnettyä. Digitaaliset alustat ja älypuhelimet mahdollistavat tavallisten ihmisten välisen vaihdannan ja tuovat yhteen kysynnän ja tarjonnan. Yhteisölliset palvelut ja sosiaalinen media ovat jo nyt osa ihmisten arkea.

Työpajassa tutustumme jakamistalouteen sekä käytännön esimerkkeihin eri toimialoilta ja alueilta. Tuomme esimerkkejä ympäri maailman sharing city- kaupungeista, joissa jakamistalous on otettu vahvasti osaksi kaupunkialueiden kehittämistä. Vieraaksemme saamme jakamistalouden huippuasiantuntija Pieter van den Glindin Hollannista.
Työpaja on suunnattu Espoon kaupungin henkilökunnalle sekä Espoossa toimiville jakamistalouden sovelluksista kiinnostuneille yrityksille ja kolmannen sektorin edustajille.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Espoon kaupunki ja Haaga-Helia AMK ja se on osa Espoon kestävän kehityksen portinvartijatyötä <http://www.espoo.fi/portinvartijat> .

Työpaja järjestetään maanantaina 2.11. klo 12-16 Entressen kirjastossa. Alussa on yleinen ja avoin luentotilaisuus Entressen Estradilla, jonka jälkeen tilaisuus jatkuu suljettuna työpajana Sinisessä huoneessa. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon <https://my.surveypal.com/Jakamistalouden-ty%C3%B6paja> .

OHJELMA

12:00                  Kohti kestävää elämäntapaa ja tervetuloa
Tiina Elo, Espoon kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja

12:10                  Johdanto jakamistalouteen
Minna-Maari Harmaala, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

12:30                  Building a sharing city – benefits and experiences from Amsterdam
Pieter van den Glind, jakamistalouden asiantuntija ja Share.NL:n perustaja

13.30                  Kahvitauko ja siirtyminen työpajatilaan

13:40                  Työpajatyöskentelyä ryhmissä, tavoitteena uusien yhteistyömahdollisuuksien tunnistaminen ja ideoiden konkretisoiminen

Työpajojen teemat:

1.      Ylijäämäruoan hyödyntäminen ja ruoka-apu

Espoon kaupungin ateriapalvelut tuottava Espoo Catering -liikelaitos etsii uusia tapoja vähentää ruokahävikkiä ja saada ylijäämäruoka lahjoitettua eteenpäin ruoka-apuna. Kutsumme järjestöt, seurakunnat ja muut aiheesta kiinnostuneet ideoimaan uusia win-win-ratkaisuja koulujen ja muiden tuotantokeittiöiden ylijäämäruoan hyödyntämiseen!

2.      Yhteisölliset työpaja- ja harrastustilat; tavaroiden kierrätys ja yhteiskäyttö

Case Kädentaitojen Kera: Keran Kutojantien alueelle, Nihtisillan kierrätystavaratalon yhteyteen suunnitellaan kestävän elämäntavan, kädentaitojen, kierrätyksen, co-working -työpajatilojen ja näihin liittyvän yritystoiminnan keskittymää. Tule ideoimaan kanssamme monipuolisen työssä oppimisen, vapaaehtoistyön ja yritystoiminnan mahdollistavaa kädentaitojen ja kiertotalouden yhteisöä!

3.      Taloyhtiöiden yhteiskäyttöautot

Yhteiskäyttöautot mahdollistavat asumisen ilman omaa autoa hyvän joukkoliikenneyhteyden varrella, esimerkiksi metroaseman läheisyydessä.  Taloyhtiöiden yhteiskäyttöautojen konseptissa hankkeen kehittäjä, sijoittaja tai rakennuttaja hankkii taloyhtiöille tietyn määrän yhteiskäyttöautoja, mieluiten sähkö tai hybrid-autoja. Sitoumus tähän kirjataan kaupungin kanssa tehtävään sopimukseen. Tervetuloa pohtimaan, miten voimme vauhdittaa yhteiskäyttöisten autojen suosiota Espoossa.

4.      Yhteisasuminen

Millaista yhteisasuminen voisi olla ja mitä se edellyttäisi rakennuksilta tai asuinalueelta? Yhteisasumisesta yksi esimerkki on eri sukupolvien yhteinen asunto, jossa isovanhemmat, vanhemmat ja lapset asuvat yhteisessä kodissa. Voisiko yhteisasuminen sopia uudelle paikkakunnalle muuttavalle työntekijälle, jolloin asuinalueeseen ja sen ihmisiin tutustuminen kävisi helpommin? Entä olisiko yhteisasumisesta tukea maahanmuuttajalle, joka tarvitsee tukea arkielämän käynnistämisessä uudessa kotimaassa? Tule ideoimaan ja keskustelemaan lisää!

15:30                  Yhteenveto ja seuraavat askeleet

16:00                  Tilaisuus päättyy

Toivottavasti pääset kanssamme ideoimaan uudenlaista Espoota! Panoksesi on todella arvokas. Ilmoittauduthan työpajaan ke 28.10.2015 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomakkeen <https://my.surveypal.com/Jakamistalouden-ty%C3%B6paja> . Luennolle voi osallistua ilman ilmoittautumista.

Näkemiin työpajassa!

Lisätiedot:

Espoon kaupunki:
Helena Kyrki, helena.kyrki(at)espoo.fi, puh. 043 824 8661 (Kestävä kehitys -ohjelma)
Mervi Romppanen, mervi.romppanen(at)espoo.fi, puh. 050 5246026 (kaupunkisuunnittelu)

Haaga-Helia:
Minna-Maaria Harmaala, minna-maari.harmaala(at)haaga-helia.fi, puh. 050 547 5947

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s