Yhteistyöverkostomme jäsen PolarSol Oy valittiin Horizon 2020 SME Instrument rahoitusohjelmaan!

Tilastojen perusteella jopa 90% kaikesta kotitalouksien energiankulutuksesta menee kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen. Niinpä lämmitysjärjestelmien tehostamisessa piilee valtava säästöpotentiaali. PolarSol on toiminnassaan keskittynyt tämän säästöpotentiaalin valjastamiseen uusiutuvan energian avulla. Nyt yrityksen potentiaali on tunnustettu EU:n tasollakin.

PolarSol Oy on päässyt EU:n Horisontti 2020 pk-instrumentin rahoituksen piiriin. Instrumentti on tarkoitettu voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville pk-yrityksille, joilla on korkea markkina- ja kasvupotentiaali. Horisontti 2020 pk-instrumentin avulla EU etsii tulevaisuuden talouskehityksen vetureita. Dr. Bernd Reichert, Head of SME Unit European Commission, vertaa rahoituksen piiriin valittavia yrityksiä Mestareiden Liigan tason huippujoukkueisiin. Katso Bernd Reichertin rahoitusohjelmasta kertova esitys.

PolaSol on tuotekehityksessään lähtenyt siitä, ettei yksikään uusiutuvan energian muodoista tarjoa lämpöä tasaisen kustannustehokkaalla tavalla ympäri vuoden. Jokaisella on oma sesonkinsa, jonka aikana se tuottaa energiaa optimaalisella tavalla. Jos arviointikriteerinä pidetään sijoitetun euron tuottama lämpöenergia, voidaan todeta seuraavaa:

  • aurinkolämmitys on erittäin edullista kesällä, mutta täysin hyödytön kylmänä ja pimeänä aikana;
  • maalämpö on edullisimmillaan talvella, mutta todella kustannustehoton kesäaikana;
  • ilmalämpöpumput ovat parhaimmillaan syksyllä ja keväällä, mutta talvella jäätymisongelman takia niistä on pikemminkin riesaa;
  • ainoa vuodenajasta riippumaton uusiutuvan energian lähde on hukkalämmön talteenotto, mutta nykyiset järjestelmät ovat kustannustehokkaita vain teollisessa mittakaavassa.

”Optimoimalla kaikkien energiamuotojen käyttöä vuoden yli voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Toistaiseksi yksikään lämmitysjärjestelmä ei ole kuitenkaan pystynyt tähän. Mutta nyt mahdottomasta on tullut totta. PolarSol on tuonut markkinoille täysin uudentyyppisen hybridijärjestelmän, jossa kaikki edellä mainitut elementit yhdistyvät erittäin kustannustehokkaalla tavalla. PolarSolin järjestelmä pystyykin toimimaan omavaraisena lämmitysmuotona tuottaen edullista energiaa tasaisesti läpi vuoden”, kertoo yrityksen ratkaisuja maailmalle vievä PolarSoilin liiketoimintajohtaja Ilkka Kakko.

http://karostech.fi/karostech-accepted-as-a-certified-dealer-for-polarsol-heat-management-systems/

Karostech Ltd. was  accepted 12.4.2015 by SonnSe Oy as a certified dealer for PolarSol heat management systems. The agreement is project-based and gives Karostech an exclusive PolarSol dealership in selected pilot projects. On the cover picture the Managing Director of SonnSe Oy, Elena Sonne, and Founder and Partner of Karostech Ltd, Ilkka Kakko, are signing the contract.

http://www.polarsol.com/

PolarSol is a Finnish start-up company and their products are the leading heat management products on the global market at the moment. The elements of hybrid ‘solar-air’ heat management systems are based on patented manufacturing technology originally developed at Bauman State University in Moscow. PolarSol Oy was just last week accepted to EU Commission funded Horizon 2020 SME Instrument Program, which is also called as the European Champions League of SMEs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s