UiBEX-tutkimusohjelma: Tilojen käyttäjäkokemuksista kasvubisnestä

RYM Oy valmistelee UiBEX-tutkimusohjelmaa, jonka ytimessä ovat hyvinvointia tuottavat tilat ja niiden käyttäjäkokemukset. Tavoitteena on luoda edellytyksiä uuteen kasvavaan liiketoimintaan.

Ohjelmaan otetaan mukaan enintään 20 yritystä, jotka haluavat uudistaa liiketoimintaansa ja kehittää henkilöstönsä osaamista. *UiBEX-ohjelma tarjoaa nuorille rakennetun ympäristön osaajille hyviä mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja esimerkiksi tohtoriopintoihin.

UiBEX-yritysryhmä on tarkoitus koota viimeistään kesäkuussa. Tutkimusohjelman hakemus lähetetään Tekesiin 9.9.2015 mennessä.

Digitalisaatio pakottaa uudistumaan

Ohjelman taustalla ovat globaalit muutostrendit, jotka ravistelevat kaikkia niitä toimialoja, joita kiinteistö- ja rakennusala palvelee. Työn tekemisen tavat, paikat ja ajat muuttuvat. Asuminen, kauppa ja terveydenhoito ovat murroksessa. Yhteinen nimittäjä muutoksille on kiihtyvä digitalisaatio.

– Haluamme olla eturintamassa auttamassa asiakkaitamme kohtaamaan nämä muutokset. Samalla meidän on muutettava radikaalisti omia toimintatapojamme. Tähän mennessä olemme huonosti kommunikoineet tekemiemme tilojen käyttäjien kanssa, sanoo Granlund Oy:n toimitusjohtaja Pekka Metsi.

– Nykyisillä liiketoimintamalleilla ei kyetä tuleviin muutoksiin vastaamaan. Tarvitaan integroivia yhteistoimintamalleja, yhteisen tekemisen ja kehittämisen kulttuuria ja yhteisöjä. Ennen kaikkea kaivataan parempaa tietoa ja ymmärrystä tilojen käyttäjäkokemuksista. Niiden pohjalta on mahdollisuus luoda aivan uudenlaista liiketoimintaa, korostaa Fira Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aho.

UiBEX-kuva Rakennuslehti

Monitieteistä tutkimusta ja poikkialaista yhteistyötä

UiBEX-ohjelmassa on tarkoitus tehdä moni- ja poikkitieteellistä tulevaisuuden tutkimusta, jonka tulosten soveltamiselle käytännön rakennushankkeet tarjoavat hyviä alustoja ja laboratoriota.

– Perustutkimuksen tieto ja osaajat pitää hakea alamme ulkopuolelta. Niin saamme realistisen käsityksen siitä, minkälaisiksi asumis-, oppimis- ja työympäristöjä sekä esimerkiksi sairaaloita meidän pitää tehdä, tähdentää Skanska Oy:n johtaja Jan Elfving.

Pekka Metsi toivoo tutkimusyhteistyöhön mukaan paitsi innovatiivisia kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä myös alan asiakasrajapinnoissa olevia yrityksiä. Esimerkiksi hyvinvointiteknologian kehittäjät ovat tervetulleita.

– Riman ja kunnianhimon on oltava korkealla. Meidän tulee hakea ja tehdä kansainvälistä huippututkimusta. Ohjelman myötä on tarkoitus saada aikaan rakennusalan Slush-tapahtuma, johon tullaan vuosittain eri puolilta maailmaa katsomaan, mitä Suomessa on saatu aikaiseksi, Aho visioi.

RYM Oy:n tutkimusohjelmista vastaava tutkimusjohtaja Anssi Salonen korostaa, että nyt on tarkoitus kunnolla uudistaa ja raikastaa rakennetun ympäristön tutkimusta. Käyttäjäyhteisöt otetaan mukaan alusta lähtien aivan uudella tavalla.

– Me olemme luomassa ihan uudenlaista yhteisöä, johon kannattaa tulla mukaan. Siellä on fiksuja ihmisiä, monenlaista osaamista, hauskaa meininkiä ja ennen kaikkea inspiroivaa vuorovaikutusta, Elfving toteaa.

Katso UiBEX-ohjelmaidean esitys! 

Katso videohaastattelu!

Lue UiBEX-ohjelman esittely Rakennuslehdessä!

Ota yhteyttä, meiltä saat lisätietoja!

Jussi Aho, Fira Oy, puh. 040 826 1146, jussi.aho(at)fira.fi

Jan Elfving, Skanska Oy, puh. 040 738 6100, jan.elfvin(at)skanska.fi

Pekka Metsi, Granlund Oy, puh. 040 529 6509, pekka.mets(at)granlund.fi

Ari Ahonen, RYM Oy, puh. 0400 618300, ari.ahonen(at)rym.fi

Anssi Salonen, RYM Oy, puh. 040 514 6181, anssi.salonen(at)rym.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s