Liikennevirasto edellyttää Inframodel 3 -tiedonsiirtoformaatin käyttämistä 1.5.2014 käynnistyvissä hankkeissa

Liikennevirasto edistää inframallintamisen käyttöönottoa

Liikennevirasto edellyttää Inframodel 3 -tiedonsiirtoformaatin käyttämistä kaikissa 1.5.2014 jälkeen käynnistyvissä suunnittelu-, toteutus- ja parantamishankkeissa. Inframodel 3 -vaatimus korvaa voimassa olevan inframodel 2 -vaatimuksen. Taitorakenteissa tiedonsiirron formaattivaatimuksena on IFC. Näiden lisäksi toimitaan Liikenneviraston voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Hankesuunnittelussa lähtötiedot jäsennellään 1.5.2014 jälkeen käynnistyvissä hankkeissa InfraFINBIM -lähtötietomalliohjeen mukaisesti. Jäsentelyllä tarkoitetaan tiedon harmonisointia ohjeessa esitetyllä yhtenäisellä tavalla.

Liikenneviraston johto on sitoutunut edistämään inframallintamisen käyttöönottoa. Vuoden 2014 aikana laaditaan tavoitekuvaus inframallintamisen asteittaisesta käyttöönotosta Liikennevirastossa. Lisäksi asettamme pienempiä välitavoitteita, joiden avulla tuetaan inframallintamiseen siirtymistä. Mallintaminen tulee olemaan mukana virastomme tulostavoitteissa.

Inframodel 3- sekä lähtötietomallivaatimukset koskevat Liikennevirastoa ja ELY-keskuksia.

Lisätietoa

tietomallinnuksen kehittämispäällikkö
Tiina Perttula
Liikennevirasto
p. 040 517 6789
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s