Espoon iCapital ehdotus: Espoon innovaatiopuutarha kukoistaa luovuutta, yrityksiä ja tutkimusta

Espoon Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueelle sijoittuu Pohjoismaiden suurin innovaatiokeskittymä. Aluetta ja sen vilkasta toimintaa kuvaa innovaatiopuutarha-nimitys. Sillä kunnioitetaan myös alueen kulttuuriperintöä, Tapiolan puutarhakaupungin arvoja.

Alue kehittyy ja kukoistaa T3-ajattelun pohjalta. T3 viitataan tieteen, talouden ja taiteen yhdistämiseen. Espoon kaupunki on ilmoittanut alueen ja sen toiminnan mukaan Euroopan komission ensimmäistä kertaa toteuttamaan iCapital-kilpailuun. Siinä tavoitellaan Euroopan innovaatiopääkaupungin arvonimeä.

Alue yhdistää tieteen, talouden ja taiteen

Innovaatiokeskittymä yhdistää laajasti julkiset ja yksityiset toimijat. Alueen yritykset, tutkimuslaitokset, Aalto-yliopisto, kaupungin sekä kulttuurin ja taiteen toimijat, asukkaat ja yksittäiset henkilöt muodostavat kokonaisuuden, joka toimii yhtenä keskeisenä moottorina metropolialueen ja koko Suomen hyvinvoinnille ja taloudelle.

Espoon innovaatiopuutarha kasvaa voimakkaasti mittavien rakennushankkeiden myötä. Keskeistä on nopean metroyhteyden avaaminen Helsingin ydinkeskustasta suoraan alueelle. Aluetta täydennysrakennetaan ja sinne sijoittuu lisää kansainvälisiä yrityksiä ja uusia yrityksiä syntyy.

Toimintapana yhdessä tekeminen

Kaupunki pyrkii toimillaan mahdollistamaan ja luomaan puitteet alueen toimijoiden henkiselle ja taloudelliselle aktiivisuudelle. Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan innovaatiopuutarhan ekosysteemi antaa menestymisen alustan ja on enemmän kuin osiensa summa.

Hakemus Euroopan komission innovaatiopääkaupunkikilpailuun lähti Espoon kaupungilta, mutta sen valmistelussa olivat mukana laajasti alueen toimijat.

Eurooppa etsii innovaatioita ja esikuvia

Euroopan komission tavoitteena on innovaatiokaupunkikilpailulla rakentaa Euroopan innovaatiotoiminnasta nykyistäkin tuottavampaa. Parhaimmaksi katsottu alue palkitaan ja sen antamaa esimerkkiä jalostetaan ja hyödynnetään muissa kaupungeissa kasvun, kehityksen ja kukoistuksen aikaansaamiseksi.

Kisaan osallistuvien kaupunkien on osoitettava olevansa innovatiivinen käsitteiltään, prosesseiltaan ja välineiltään. Voittajan on osoitettava olevansa inspiroiva niin että se houkuttelee osaamista, rahoitusta ja ihmiset osallistumaan. iCapitalin tulee myös olla integroitu älykkääseen, kestävään ja osallistavaan kasvuun kaikkialla Euroopassa. Kaupungin tulee olla myös sisäisesti ja ympäristönsä suhteen interaktiivinen luodessaan innovointiyhteisöään. Myös ajatukset mahdollisen voittorahan hyödyntämisestä ovat valinnan kriteerinä.

Asiantuntijapaneeli palkitsee voittajan maaliskuussa 2014.

Lue lisää Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailusta:
Kilpailun sivut (englanniksi)
Lehdistötiedote

Uutinen Espoon sivuilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s