Espoon kestävän kehityksen politiikkaa työstettiin Millillä

Espoolle on luotu uusi poliittinen instrumentti suurten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen: kaupungilla on 5 politiikkaohjelmaa, joissa kussakin 5 valtuutettua ja 5 keskeistä eri hallintokuntien virkamiestä.

Yksi näistä ohjelmista on Kestävä kehitys. Sen puheenjohtajana toimii Espoon valtuuston vpj vihreiden Sirpa Hertell. Ohjelman omistaja on kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Kestävän kehityksen politiikkaohjelman johtoryhmä tutustui 16.5. valittuihin  kaupunkikehityshankkeisiin Urban Scenellä ja työskenteli Urban Kitchenissä.

Urban Millin lisäksi esillä oli Aallon ApriLab-projekti, VTT:n Kaupunki-innovaatiohanke ja  RYM Oy:n EUE-ohjelma.

16052013_Espoo_UM

Dialogi eri toimijoiden välillä oli vilkasta. Osallistujat pohtivat mm. HoT:n pyöräkeskuskonseptin linkitystä Espoon kestävän kehityksen toimintaan. ”Metron liityntäliikenteen julkisissa ratkaisuissa pyöräily on yksi tärkeä huomioitava liikennemuoto. Pyöräilijäpalveluille on tarvetta mm. metroasemien yhteydessä”, muistutti Mäkelä.

Kokemansa perusteella sekä kaupunginjohtaja Mäkelä että johtoryhmän vetäjä Hertell mielsivät uudentyyppiset kohtaamistilat tärkeiksi kaupunkiympäristön kehittämisen instrumenteiiksi.  ”Espoo aikoo käyttää Urban Milliä yhteiskehittelyn areenana”, painotti Mäkelä tilaisuuden lopuksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s