Stanfordin ME310-tiimi aloitti Urban Millissä: kuskiton auto kaupunkiympäristöön

Stanfordin ME310-tiimi aloitti työskenetlyn Urban Scenellä. Halliin ilmestyi sähköauto.

Urban Millin postilaatikkoon kolahti pian tämän jälkeen seuraava maili:

Hei,

-mikä kurssi
ME 310 – Stanfordin yliopiston ja Aallon yhteistyössä toteuttama maisteritason poikkitieteellinen tuotekehityskurssi, missä keskitytään johonkin tulevaisuuden avoimeen ongelmaan ja ratkaistaan se toteuttamalla concept proof -prototyyppi. Kesto Syyskuu 2012 – Kesäkuu 2013. 4 opiskelijaa Suomessa(2 konetekniikka, 1 business, 1 industrial designer, kansalaisuudet: Suomi, Kiina, Serbia) 3 Kaliforniassa(1 konetekniikka, 1 sähkötekniikka, 1 teollinen muotoilija). Teemme samaa projektia ja käytännön aikaero on 10 tuntia.

-keitä mukana (työryhmä, opettajat, partnerit)
VW ERL(Trevor Shannon, Volkswagen groupin elektroniikan tutkimuslaboratorio), Audi Ingolstadt (Lorenz Bohrer, designer), Aalto(Lauri Repokari), Stanford(Larry Leifer) 6 hengen teaching team entisiä kurssin Alumneja.

-mikä projekti, mitä on jo tehty, mitä seuraavan parin kk aikana tapahtuu:
Projekti tehdään Audille. Tehtävänanto on tehdä uusi sisätila Audiin vuodelle 2013 olettaen, että on jo normaalia autojen ajaessa itseään. Projektissa pitää päättää, millaisessa kaupungissa ja infrastruktuurissa toimimme ja millainen auton tulevaisuus ylipäänsä on. Projektissa keskitytään kokonaisuuteen, josta johdetaan tekninen ongelma joka ratkaistaan prototyypillä. Viimeisen prototyypin pitää olla hiottu ja se esitellään EXPE:ssä 6. kesäkuuta Stanfordin yliopiston design schoolissa. Tähän päästään erinäisten prototyyppien kautta ja nyt hallussamme olevaan autoon tehdään seuraavaksi remote ohjaus, jotta pääsemme kokeilemaan itse sisätilan muokkaamista. Kurssi alkoi benchmarkkauksesta ja nyt seuraava kuukausi käytetään eri prototyyppien kautta lopullisen konseptin etsimiseen ja tämän jälkeen rakennamme sen. Riippuen ideasta proto viedään USA:han Suomesta tai rakennetaan uudestaan siellä. Kurssin lopullinen tarkoitus on opettaa kurssilaiset ajattelemaan.

Laitoimme pienen posterin auton taakse tällä erää, mutta toimitamme lisää materiaalia myöhemmin.

Lisätietoa minulta tai sivuilta:
http://saveme310.com/
http://www.stanford.edu/group/me310/me310_2012/

Ystävällisin terveisin,
Heikki Sjöman
050-3849719

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s