Tilan esteettömyystietoja

Urban Mill toimii kokeilu- ja kehittämisalustana urbaania elämää parantaville ratkaisuille rakennetussa ympäristössä. Osa Urban Millissä tehtävästä työstä kohdistuu esteettömän ympäristön tutkimiseen ja kehittämiseen.

Tila itsessään on vanha tutkimushalli, joka on rakennettu ennen nykyisiä esteettömyysstandardeja. Tila täyttää kuitenkin suurelta osin nykyisetkin esteettömyyskriteerit. Tilassa järjestettävien tapahtumien ajaksi esteettömyyttä voidaan parantaa tilapäisesti. Tapahtumakohtaisista lisäjärjestelyistä sovitaan tilavarauksen yhteydessä tapahtuman järjestäjän kanssa.

Esteettömyystiedot lyhyesti

Autopaikat sijaitsevat sisäpihalla 10-30 metrin päässä pääsisäänkäynnistä (ovi 3E). Liikkumisesteisille voidaan tapahtuman ajaksi varata autopaikat pääsisäänkäynnin välittömään läheisyyteen (n. 10-15 metriä).

Saattoliikenteen pysähtymispaikka on pääsisäänkäynnille johtavan luiskan päässä, noin 10 metriä ulko-ovesta.

Kulkureitti pääsisäänkäynnille on valaistu, kova, tasainen ja riittävän leveä (asfalttia). Talon seinässä on suuret opastelakanat. Kulkureitillä ei ole jyrkkiä mäkiä.

Pääsisäänkäyntiin kuuluu loiva luiska, joka soveltuu liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Sisäänkäynti erottuu selkeästi seinästä. Luiskan ja ulko-oven välissä on laaja tasanne. Ulko-ovet voidaan avata niin, että sisätilaan on helppo kulkea pyörätuolilla. Ulko-ovessa on summeri. Sisäänkäynnin yläpuolella on valaistu katos, joka myös suojaa sateelta.

Tilassa järjestettävien tilaisuuksien osallistujille avoimet tapahtumatilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Ne ovat helposti hahmotettavissa ja sijaitsevat suoran ja riittävän väljän kulkuyhteyden päässä pääsisäänkäynniltä. Valaistus on tasainen ja riittävä.

Tapahtumatilat voidaan tarvittaessa varustaa induktiosilmukalla (ja sen olemassaoloa kuvaavalla symbolikuvalla) kuulolaitteen käyttäjiä varten.

Lähin esteetön WC sijaitsee Startup Saunan puolella, johon on esteetön kulkureitti sisäpihan pihan kautta (n. 30 metriä).

Tilassa on liikuntarajoitteisille suunniteltu mukautuva keittiö.

Sisätilaa voidaan tarvittaessa ja erikseen sopimalla varustaa liikkumista ohjaavalla materiaalilla, opasteraidoilla tai värivyöhykkeillä.

Lisätietoja: lars.miikki@urbanmill.fi

2 thoughts on “Tilan esteettömyystietoja

  1. Suomessa on ainakin 750 000 huonokuuloista ihmistä ja suurin osa käyttää kuulokojetta, koska sen saa yhteiskunnan varoilla. Kuulokojeen T-asennossa induktiivinen kuuntelu on mahdollinen. Tilapäinen induktiosilmukka ei ole mikään ratkaisu julkisessa tilassa kuin hätävarana. Jos tila toimii vakituisesti yleisökäytössä, silloin kiinteä silmukka kuuluu asiaan. Kuuloliitossa erikoisasiantuntija, arkkitehti Jukka Rasaa kannattaa konsultoida kaikissa kuuloon liittyvissä rakenteellisissa asioissa.
    Pirjo Mäkipää
    Vammaisneuvoston Rakennetaan kaikille työryhmä
    Espoon Kuuloyhdistys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s